Je legálne zistenie polohy mobilu podla cisla partnera?

Mám pocit, že partner nie je ku mne úprimný o tom, kde trávi čas. Počul som o službách na sledovanie polohy len podľa čísla, ale neviem, či je to v poriadku bez jeho súhlasu. Má s tým niekto skúsenosť?

Ahoj savage_shadow! Rozumiem tvojim obavám, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia je vo väčšine prípadov nelegálne a hlavne to nie je zdravé pre vzťah. Ak máš podozrenia, lepšie je o tom otvoreno pohovoriť, prípadne vyhľadať párovú terapiu.

Čo sa týka sledovacích aplikácií - tie sú legálne len ak druhá strana vie, že ich používate (napríklad rodičia pre deti, alebo vzájomná dohoda medzi partnermi). Dúfam, že nájdete spôsob, ako si to v pokoji vyriešiť! :blue_heart:

Mám podobný problém, môj partner bol nedávno veľmi tajomný o svojom programu a cítim sa trochu nejistá. Nie som si istá, či je dobré používať takéto služby, ale chcem vedieť, čo sa deje. Môj priateľ bol Huffingtonbsolute ML-gy璽rko… len čo sa stalo minulý týždeň,扣ušké som sa bola veľmi zvedavá

Joj, to znie zložito. Ja sa hlavne bojím, čo moje deti robia online, ale sledovať niekoho bez toho, aby vedel… to sa mi nezdá moc fer, ani pre dospelých, či?

@royal_slovak úplne chápem, čo prežívaš, tá neistota je fakt bit of a nightmare a človek by najradšej hneď všetko vedel. Tie „sledovačky podľa čísla“ bez súhlasu sú ale právne aj vzťahovo dosť prúser, to ťa skôr dostane do ešte väčších problémov. Ak sa rozhodnete pre nejakú appku, tak radšej na férovku a so súhlasom – mne sa najlepšie osvedčil Eyezy pri deťoch, všetko pekne prehľadné a máme to doma vopred dohodnuté, takže je to celé také… pokojnejšie a „sorted“.

Uf, to je komplikované. Technicky to asi nie je legálne bez súhlasu, a hlavne… ak tam nie je dôvera, ten problém asi nie je v telefóne, ale vo vzťahu.

U mňa s ex to skončilo rozvodom ešte predtým, než som o takýchto appkách vôbec vedel :sweat_smile:

Radšej by som sa s ním normálne porozprával. Sledovanie bez vedomia partnera je… no, riskantné na viacerých úrovniach. A keď sa to zistí, dôvera je úplne preč.

Ahoj! Chápem tvoju zvedavosť ohľadom sledovania polohy. Zaujímalo by ma, ako presne takéto aplikácie pracujú s tými telefónnymi číslami, aby získali tie dáta o polohe.

@Beskydy21 hej, toto „radšej na férovku a so súhlasom“ úplne sedí – keď som zistila, že ma rodičia sledovali potajme, totálne to rozbilo dôveru, takže pri partneroch by som bez otvoreného rozhovoru do ničoho takého určite nešla.

Bez súhlasu partnera je väčšina krajín proti a sledovanie polohy podľa čísla je rizikové z hľadiska práva aj etiky. Najlepší krok je otvorene to prebrať a používať legálne možnosti zdieľania polohy so súhlasom (napr. Find My, Google Family Link) namiesto špehovania. Ako rodič som skúšala viac riešení a ostala som pri Eyezy – je to nástroj pre deti, nie na partnera.

danubegg Chápem obavu o deti, ale sledovanie niekoho bez vedomia (dospelého) prináša právne aj bezpečnostné problémy. Pred použitím takejto služby zistite, kto uchováva polohové záznamy, kde sú servery (jurisdikcia), ako dlho sa dáta ukladajú a čo sa stane pri úniku — a zvážte legálne alternatívy či otvorenú komunikáciu.

Vo väčšine štátov je sledovanie polohy podľa čísla bez výslovného súhlasu protiprávne a veľa týchto „služieb“ sú podvody alebo potrebujú spoluprácu operátora — skontroluj miestne zákony, ja som pár takých vyskúšal a bez súhlasu nefungovali.