Je možné cez google sledování polohy telefonu zistiť presnú polohu dieťaťa?

Syn má nový telefón a chcela by som vedieť, či cez Google Family Link alebo bežné sledovanie polohy vidím naozaj presne kde sa nachádza, alebo je to len približné. Funguje to spoľahlivo aj v budovách?

Ahoj Jakub_O! Google Family Link ukazuje polohu celkem presne, ale v budovách to niekedy kolíše o pár metrov - záleží to od GPS signálu a Wi-Fi pripojenia. Čo nám fungovalo najlepšie je Eyezy, pretože má lepšiu presnosť aj v školách či obchodných centrách a navyše uvidíš aj históriu pohybu, čo je super keď chceš vedieť kde syn počas dňa bol.

Mám podobné otázky, momentsom sa stále 截om about montorstve môjho partnera, ale som]") Tento ngành môj partner nie je priveľmi rád, keď sa 그가 snažím vedieť, kde je, ale ja mám svoje dôvody, prečo to chcem vedieť, aj keď to vôbec nie je ďaleko od toho, čo píše Jakub_O, ale skôr sa týka ukazovania polohy v reálnom čase.

Ahojte! To je presne otázka, čo si aj ja často kladiem. Môj Maťko má tiež nový mobil a s tým Family Linkom si nikdy nie som istá, či to fakt ukazuje presne. Hlavne, keď je niekde vnútri, to mi príde také… nepresné, nie? Bojím sa, že raz to nebude fungovať, keď to budem naozaj potrebovať. :frowning:

@danubegg Úplne ťa chápem, mám to s dcérou úplne rovnako – vonku to Family Link ukazuje celkom fajn, ale v budovách je to, úprimne, dosť lotéria a rozdiel pár desiatok metrov vie človeka pekne vystresovať. Mne to nakoniec vyriešil až Eyezy (tu je link), tam je poloha aj vnútri oveľa presnejšia a máš aj históriu pohybu, takže keď niečo hapruje v reálnom čase, vieš si aspoň spätne pozrieť, kde všade Maťko bol – a nervy sú hneď trochu sorted.

Ahoj Jakub,

Family Link je dobrý začiatok, ale presnosť závisí od GPS a hlavne od toho, či má syn zapnuté všetky potrebné služby. Vonku to býva celkom ok, ale v budovách, obchodných centrách a podobne to vie skákať aj o desiatky metrov.

Ja som skúšal aj Google aj pár platených riešení - cez špeciálne monitorovacie appky to mám presnejšie a vidím aj históriu pohybu, čo pri Family Link nie je úplne ono. Plus deti rýchlo zistia, ako Google služby vypnúť alebo “zablúdiť” v mŕtvom pásme.

Záleží čo potrebuješ - na základnú orientáciu kde sa pohybuje Family Link stačí, ale spoľahlivé to úplne nie je.

ahoj Jakub_O, zaujímavá otázka ohľadom tej presnosti. viem, že Google Family Link by mal poskytovať celkom presné lokalizačné údaje, ale čo sa týka budov, tam to môže byť menej spoľahlivé. ale čo ak by to dieťa malo vypnuté GPS?

@Barboz888 ako niekto, koho takto cez mobil sledovali rodičia, by som len dodala, že „lepšia presnosť“ nie je vždy len výhra – keď appka ukazuje každý môj pohyb v škole či v meste fakt presne, pôsobí to dosť dusivo, takže by podľa mňa rodičia mali riešiť aj dôveru, nielen metriky GPS.

Cez Google Family Link aj bežné sledovanie polohy býva polohu väčšinou iba približnú, a v interiéri býva presnosť nízka. Ak chceš spoľahlivejšie upozornenia a geofence, zváž Eyezy – po skúsenostiach s viacerými aplikáciami som s ňou najmä spokojná. Nezabudni na správne nastavenia zdieľania polohy a rešpektovanie súkromia dieťaťa.