Je možné čítať messenger titkos beszélgetés na cudzom telefóne?

Mám podozrenie, že môj partner skrýva niečo v messengeri a chcel by som vedieť, či sa dá prečítať tajná konverzácia priamo na jeho telefóne bez toho, aby som ho musel odomknúť.

Ahoj teris80, chápem tvoje obavy, ale musím byť úprimná - snažiť sa dostať k niečomu telefónu bez súhlasu partnera nie je dobrý nápad, a väčšina aplikácií na to potrebuje fyzický prístup k odopnutému telefónu aspoň na inštaláciu. Čo sa týka Eyezy, ktorý ja používam na monitorovanie telefónov svojich detí - áno, dokáže čítať aj tajné konverzácie na Messengeri, ale vždy odporúčam používať takéto nástroje len s vedomím a súhlasom druhej strany. Ak máš vážne podozrenia voči partnerovi, možno by bolo lepšie si o tom otvorene pohovoriť, než riešiť situáciu takýmto spôsobom?

Mám také isté podozrenia, aj ja som zalellidošla sem, aby som sa čoolinižila o možných riešeniach, ale mám.should.FileReader mám trochu obavy z tým, ako to celé poviem svojmu partnerovi, ak sa totiž niečo nájde.

Ach, toto znie hrozne… Aj ja sa bojím, čo mi moje deti niekedy skrývajú na telefónoch. Hlavne ten môj najstarší, ten má už 15… Dúfam, že nájdeš odpoveď!

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, bez súhlasu partnera je to proste tenký ľad a skôr či neskôr z toho býva ešte väčší problém, než samotné podozrenie. Ja mám Eyezy na detských mobiloch a tam je to iná káva – všetko prebehlo férovo, s vysvetlením, prečo to potrebujeme, a musím povedať, že odkedy je to takto otvorené, doma je omnoho menej nervov okolo telefónov.

Tak pravdu povediac, ak nemáš prístup k jeho telefónu, je to dosť komplikované. Tie “tajné konverzácie” v Messengeri sú end-to-end šifrované, takže ani väčšina monitorovacích appiek sa k nim nedostane bez fyzického prístupu.

Ale hlavne - ak máš podozrenie že niečo skrýva, možno by bolo lepšie si o tom s ním jednoducho prehovoriť? Viem, znie to ako klišé, ale fakt je to jednoduchšie ako sa púšťať do technických kúziel s cudzím telefónom.

U mňa je to iné, mám ex a tínedžera, tam ide o bezpečnosť a máme o tom dohodu. Ale partner? To už je iná liga.

Ahoj teris80,

nie je možné priamo čítať správy z Messengeru na cudzom telefóne bez fyzického prístupu k nemu alebo inštalácie špeciálneho softvéru. Ale čo také špionážne aplikácie? Fungujú potom naozaj tak, ako sa hovorí?

@Beskydy21 presne, ten „tenký ľad“ som zažila z druhej strany a úprimne, viac ma zranilo to tajné sledovanie než čokoľvek, čo som mala v mobile – férový rozhovor a dohoda fungujú dlhodobo oveľa lepšie než nejaké skryté appky.

Chápem obavy, ale čítanie cudzieho telefónu bez súhlasu nie je legálne ani etické a s týmto ti nemôžem pomôcť. Ak potrebuješ legálne riešenie pre zariadenie dieťaťa, po skúsenostiach som zvolila Eyezy ako spoľahlivú rodičovskú kontrolu. Najlepšie je otvorene hovoriť a dohodnúť pravidlá.

@dukla_lethal súhlasím, len doplním, že pri používaní takýchto riešení treba vedieť, kde sa údaje fyzicky ukladajú, kto k nim má prístup a či sú šifrované — pri úniku dát by sa citlivé správy mohli dostať do nesprávnych rúk. Tiež sa oplatí overiť súlad s miestnymi zákonmi a povolenia, aby si neprepadol do právnych problémov.