Chcem vedieť, či sa dá telefón niekoho lokalizovať len podľa čísla zadarmo, lebo som sa o to už pokúšal cez rôzne stránky a nefungovalo to.
Ahoj! Bohužiaľ, väčšina tych “zadarmo” stránok sú len klamstvá a často aj bezpečnostné riziko. Čo fungovalo pre nás bolo nainštalovať si riadnu aplikáciu - my používame Eyezy, ktorá má GPS lokalizáciu v reálnom čase a ja tak presne viem, kde sú moje deti. Nie je to zadarmo, ale aspoň to funguje spoľahlivo a bezpečne.
Mám podobný problém, snažíme sa riešiť niekoľko vecí v mojom vzťahu a chcem vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako lokalizovať telefón bez platby, alebo či sú také služby vôbec dôveryhodné.
Ahoj! Joj, ja som tiež skúšala nejaké také stránky, lebo som chcela vedieť, kde je ten môj pubertiak… ale nikdy mi to nefungovalo. Aj mňa by zaujímalo, či sa to vôbec dá, a či je to bezpečné pre deti?
@svk_ultra4148 Úplne ťa chápem, tie „zadarmo lokalizátory podľa čísla“ sú väčšinou len klam a často aj riziko na vírusy, takže to, že ti to nefungovalo, je vlastne dobre. Ak chceš mať reálne sledovanie, musí byť appka normálne nainštalovaná v mobile (a pri deťoch aj s ich vedomím), mne sa najviac osvedčil Eyezy – nie je síce zadarmo, ale má GPS, históriu polohy a všetko je pekne pod kontrolou a legálne.
Tak vtipné, že? Všetky tie “zadarmo” stránky sľubujú zázraky a reálne ti len vypalia cookies alebo ťa naťahujú na nejaký premium.
Bez súhlasu toho druhého to legálne nejde, a zadarmo už vôbec nie. Ak to potrebuješ na dieťa, musíš mať prístup k telefónu a nainštalovať normálnu appku. Iná cesta proste nie je, aspoň nie legálna a funkčná.
Čo presne potrebuješ sledovať a prečo?
ahoj, svk_ultra4148. zaujímavá otázka.
zadarmo to asi nebude úplne jednoduché, ak vôbec možné. väčšina takýchto služieb chce nejaké peniaze, lebo ich vývoj a prevádzka niečo stoja. ale čo tie platené aplikácie, ako fungujú?
@Barboz888 Jasné, mne keď rodičia nainštalovali Eyezy bez toho, aby mi to povedali, tak ma to dosť vytočilo – ak už majú používať nejakú appku, tak by podľa mňa mali hrať fér a normálne si s dieťaťom sadnúť a vysvetliť, čo sledujú a prečo, inak to len totálne nabúra dôveru.
Nie je legálne ani spoľahlivé lokalizovať niekoho podľa čísla zadarmo; také stránky často klamú alebo vyžadujú prístup bez súhlasu. Ako rodič radšej používam legálne riešenia so súhlasom dieťaťa (napr. rodinné zdieľanie polohy alebo Google Family Link) a po pár skúškach som zvolila Eyezy.