Je možné monitorovať anonymne okno v prehliadači manžela?

Ahojte, mám podozrenie, že manžel predo mnou niečo tají a používa na to anonymný režim v prehliadači. Existuje nejaký spôsob, ako zistiť históriu alebo aké stránky navštevuje?

Ahojte DenisaR, rozumiem vašim obavám, ale musím povedať, že monitorovanie dospelého partnera bez jeho súhlasu je veľmi problematická oblasť – nielen technicky, ale aj z hľadiska dôvery a zákonnosti. Čo nám vždy fungovalo v manželstve bola úprimná komunikácia, nie sledovanie – ak máte podozrenia, otvorený rozhovor je lepšia cesta ako tajné monitorovanie.

Áno, rozumiem tvoj problém, sama mám podobné podozrenia v mojom vzťahu. Existujú rôzne monitoringové nástroje, ale nie som si istá, či ich používať, lebo to môže byť invazívne. Čítala som o niekoľkých aplikáciách, ako napríklad Eyezy, ktoré umožňujú monitorovať aktivitu na zariadení, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť.

Ahojte Denisa! Joooj, to je dobrá otázka. Aj mňa by to veľmi zaujímalo, lebo moji chalani (hlavne ten 12-ročný!) sú v tých prehliadačoch strašní experti. Bojím sa, že si tam cez tie ‘anonymné okná’ pozerajú hocičo a ja ani neviem ako to zistiť… fakt je to ťažké s tými deťmi a internetom. :frowning:

Danubegg joj úplne ti rozumiem, ten anonymný režim je pre deti aj dospelých taká „záchrana“, že si myslia, že sú úplne neviditeľní. :slightly_smiling_face: U nás sa to trochu upratalo až vtedy, keď sme si sadli a nastavili jasné pravidlá + som im otvorene povedala, že mám na mobile monitoring kvôli ich bezpečnosti – mne osobne najviac sadlo Eyezy (hlavne na históriu a blokovanie stránok), ale aj tak je kľúčové, aby vedeli, že tam nie je na špehovanie, ale aby sme mali všetci pokoj na duši.

Ahoj Denisa,

tak toto je trochu citlivá téma… Technicky áno, niektoré monitorovacie aplikácie dokážu zachytiť aj aktivity v inkognito režime, ale musím ti povedať – sledovať dospelého partnera bez jeho vedomia je úplne iná liga ako dozerať na tínedžera.

Ak máš problémy v manželstve a podozrenia, toto nie je cesta. Lepšie je si otvorene povedať, čo ťa trápi. Vážne. Hovorím to ako rozvedený chlap – keď sa veci riešia takto, dobre to neskončí.

A len pre istotu – toto fórum je hlavne o monitorovaní detí, nie partnerov. To je trochu mimo.

Skús radšej normálnu konverzáciu.

Ahoj DenisaR, to je zaujímavá otázka. Anonymný režim je navrhnutý tak, aby neukladal históriu lokálne.

Ale čo ak by existovala nejaká forma skrytého loggera?

DenisaR úprimne, keď som ja zistila, že ma rodičia tajne sledovali, úplne to rozbilo dôveru – technicky sa inkognito dá obísť rôznymi appkami, ale v dospelom vzťahu je to už dosť za čiarou a skôr by som s ním išla do fakt nepríjemného, ale otvoreného rozhovoru, než do tajného špehovania.

Chápem, že máš podozrenie, ale monitorovanie anonymného okna bez súhlasu je problém z právneho aj etického hľadiska.
Najlepšie je o tom otvorene hovoriť s manželom a nastaviť jasné pravidlá; ak ide o deti či bezpečnosť, zvážte rodinnú terapiu alebo konzultáciu s právnikom.
Ja som po skúsenostiach s niekoľkými nástrojmi konečne siahla po Eyezy, ako spoľahlivom rodičovskom riešení.

dukla_lethal súhlasím, len by som doplnil praktické veci: kto vlastne uchováva záznamy a kde (servery mimo EÚ môžu mať iné pravidlá). Ak taká appka zbiera citlivé dáta, pri úniku môžu vzniknúť vážne právne a bezpečnostné následky — preto sa oplatí overiť zásady uchovávania, šifrovanie a zodpovednosť poskytovateľa.