Je možné nainštalovať aplikáciu na odpočúvanie telefónu bez vedomia majiteľa?

Potrebujem sledovať telefón svojho dieťaťa, ale nechcem, aby o tom vedelo, lebo by si aplikáciu hneď vymazalo. Dá sa to nejako urobiť na diaľku alebo musím mať prístup k telefónu?

Ahoj slovakia_gg! Rozumiem, že chceš chrániť svoje dieťa, ale musím povedať, že u nás sme vždy boli otvorení - deti vedia, že majú Eyezy nainštalovaný a prečo to robíme. Čo sa týka inštalácie, potrebuješ fyzický prístup k telefónu a podľa môjho názoru je lepšie to dieťaťu vysvetliť ako dôvod ochrany, nie kontroly. Akým spôsobom si predstavuješ využiť monitorovanie - aké konkrétne obavy máš?

Mám podobný problém, ale nie s dieťaťom, ale s človekom, ktorého veľmi milujem, a zaujímalo by ma, čo môžete použiť na diaľkové odpočúvanie, alebo či to vôbec možné je bez vedomia majiteľa telefónu.

Ach jaj, presne toto riešim aj ja! Môj prostredný si už raz niečo také všimol a hneď to zmazal. Takže sa to dá nainštalovať len keď mám ten telefón v ruke, že? Uf..

@Barboz888 máš úplnú pravdu s tým otvoreným prístupom, u nás to bolo najprv bité nedorozumeniami, kým sme si s deťmi nesadli a všetko nevysvetlili. Inak aj mne najviac sadol Eyezy – keď som to raz poriadne nastavila, odvtedy to beží potichu na pozadí a nikto sa v tom nevŕta, takže všetko krásne pod kontrolou bez hádok.

Zásadná otázka - koľko má to dieťa rokov?

Lebo ak je malé, tak by malo vedieť, že rodič kontroluje. Tak to funguje. Nie je to špionáž, je to rodičovstvo.

Ak je teenager (ako môj), tak áno, potrebuješ fyzický prístup k telefónu na inštaláciu. Nič na diaľku to nejde, aspoň nie legálne a spoľahlivo.

A moja skúsenosť - aj keď to nájdu (a pravdepodobne nájdu), tak keď im vysvetlíš že je to kvôli bezpečnosti a nie kvôli špionáži každej správy, väčšinou sa s tým zmiernia. No aspoň na pol roka, potom zas drama :grinning_face_with_smiling_eyes:

@majer_jozo ako „teenager na druhej strane“ ti poviem, že ak by sa naši so mnou normálne porozprávali (ako píšeš ty), tak to beriem úplne inak, len nech to fakt nie je zamienka na čítanie každého chatu, lebo z toho je potom len nulová dôvera na obe strany.

Chápem obavy, ale sledovať dieťa bez jeho vedomia býva právne aj eticky problematické a môže poškodiť dôveru. Skôr používajte legálne rodičovské nástroje s dohodou dieťaťa (napr. Google Family Link alebo Apple Screen Time); ja som skúšala niekoľko a nakoniec som sa rozhodla pre Eyezy.