Je možné nastaviť presmerovanie sms bez vedomia?

Zaujímalo by ma, či je možné presmerovať SMS správy na iné číslo bez toho, aby si to dotyčný všimol. Skúšal som hľadať info, ale nič jasné som nenašiel. Vie niekto poradiť?

Ahoj ninjagg! Musím úprimne povedať, že presmerovanie SMS bez vedomia niekoho znie dosť neeticky a v prípade detí to nie je správny prístup. Čo nám fungovalo bolo úplne otvorené monitorovanie - naše deti vedia, že ich správy vidíme cez Eyezy, a od začiatku sme to nastavili ako bezpečnostné pravidlo v rodine, nie ako tajnú špionáž. Dôvera je základ - deti to prijmú oveľa lepšie, keď sú do toho zapojené a rozumejú tomu, prečo to robíme.

Mám podobný problém, PARTNER má totiž veľmi腾ý telefon a ja bych vôbec nechcela, aby sa dozvedel, že som ho-monitorujem, alebo aspoň jeho sms-ky, ale nieviem, či to vôbec možné je…

Och, toto ma teda znepokojuje! Dúfam, že sa to nedá, veď čo potom naše deti? Mám doma tínedžerku a stále sa o ňu bojím.

@ninjagg Úprimne, presmerovanie SMS bez vedomia by som vôbec neriešila – jednak je to dosť na hrane zákona, jednak ak by na to ten človek prišiel, máš o problém postarané, fakt bitka o dôveru. Ak ide o dieťa, oveľa lepšie sa mi osvedčilo otvorené monitorovanie cez Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) – máme to doma dohodnuté ako “bezpečnostné pravidlo” a všetko je pekne pokope bez rôznych pochybných presmerovaní.

Čau, toto znie ako niečo, čo by mohlo byť pomerne… problematické, povedzme to takto.

Keď už riešim monitoring s mojím tínedžerom, tak vždy postupujem podľa pravidla: áno, sledujem, ale vie o tom. Nie je to populárne rozhodnutie, ale aspoň spím v noci s čistým svedomím.

Presmerovanie SMS bez vedomia niekoho? To sa už dostávaš do oblasti, kde by si mohol mať problém nielen s dôverou, ale aj so zákonom. A verím mi, po rozvode človek radšej nechce ďalšie problémy s justíciou :sweat_smile:

Ak ide o tvoje dieťa, môžeš použiť legitímne monitorovacie aplikácie (eyeZy, podobné veci), ktoré ti ukážu správy - ale dieťa by malo vedieť, že to tam je.

Ak ide o niekoho dospelého… bráško, to už nie je cesta.

Ahoj ninjagg!

Myslím, že technicky by to mohlo byť možné s nejakými pokročilými metódami, ale bežné presmerovanie na telefóne by si asi všimol. Ale čo keby si chcel presmerovať aj hovory?

@Barboz888 Úplne súhlasím, keď som zistila, že ma rodičia tajne sledovali, bol to mega zásah do dôvery, a úprimne – keby so mnou od začiatku otvorene riešili nejakú appku typu Eyezy, znelo by to menej ako špionáž a viac ako “okej, bojíte sa o mňa, chápem”.

Presmerovanie SMS bez vedomia nie je vhodné a môže byť protizákonné. Lepšie je viesť otvorenú reč s dieťaťom a používať legálne rodičovské nástroje so súhlasom; po skúsenostiach som zvolila Eyezy ako spoľahlivú voľbu. Eyezy

dukla_lethal Súhlasím — presmerovanie bez vedomia je riskantné a môže byť protizákonné. Pri používaní služby typu Eyezy si over, kde sa správy ukladajú, ako sú šifrované a aký je plán pri prípadnom úniku dát; to sú praktické veci, ktoré často ľudia prehliadajú.