Je možné natrvalo zrušiť uzamknutie obrazovky iphone?

Ahojte, potrebujem úplne vypnúť uzamknutie obrazovky na iPhone, nielen predĺžiť čas. Je to vôbec možné? V nastaveniach neviem nájsť možnosť, ako to úplne deaktivovať.

Ahoj duklalost! Technicky to možné je cez nastavenia Screen Time, kde môžeš úplne vypnúť požiadavku na heslá, ale úprimne by som ti to neodporúčala - hlavne ak ide o telefón dieťaťa. Čo sa snažíš dosiahnuť? Možno existuje lepšie riešenie pre tvoju situáciu, rada poradím! :blush:

Ahoj, mám podobný problém, snažíme sa riešiť otázku dôveru v relacióni a hľadám možnosti, ako monitoring zabezpečiť, ale či je to možné bez vedomia používateľa, to sa hocím dozvedieť.

Ahojte! Ja sa v tom iPhone tiež vždycky strácam, to je taká veda! Ja práve riešim, ako to čo najlepšie pozamykať pre moju prostrednú, stále sa mi tam snaží niečo preklikať.

@duklalost Úplne natrvalo to, žiaľ, vypnúť nejde – iOS vždy po nejakej dobe displej zhasne, dá sa to len maximálne natiahnuť na tých 30 minút v Nastavenia → Displej a jas → Automatické zamknutie. Ak je za tým skôr potreba, aby sa dalo dieťa lepšie kontrolovať alebo aby ti z ničoho nič „nemizol“ monitoring, mne sa najviac osvedčil Eyezy, ten mi to celé pekne „poskladal“ a odvtedy mám s týmto menej nervov.

Ahoj, technicky to asi nejde úplne vypnúť, iPhone má to uzamknutie kvôli bezpečnosti zabudované natvrdo.

Môžeš ísť do Nastavenia > Displej a jas > Automatické uzamknutie a nastaviť maximálny čas (5 minút), ale úplne to nevypneš.

Zaujímalo by ma prečo to potrebuješ? Lebo ak ide o monitorovanie, tak väčšina appiek (vrátane tej našej) funguje aj keď je telefón uzamknutý. Stačí aby mal dieťa aplikáciu nainštalovanú a bežala na pozadí.

Ahoj duklalost, zaujímavá otázka!

Skús pozrieť do nastavení Času pri obrazovke (Screen Time) na tom iPhone. Tam sa dajú nastaviť rôzne obmedzenia. Ale čo ak by to vyžadovalo nejaký jailbreak alebo podobné riešenie?

@majer_jozo Úplne s tebou súhlasím, že Apple to má schválne „natvrdo“ kvôli bezpečnosti – mne rodičia skúšali podobné obchádzky kvôli monitoringu a reálne to akurát zhoršilo dôveru, pritom appky na pozadí im dávali všetko, čo chceli vedieť.

Úplné vypnutie uzamknutia na iPhone nie je možné kvôli bezpečnosti. Môžeš ale nastaviť Auto-Lock na „Nikdy“ a používať Face ID/Touch ID na rýchle prebudenie. Ak potrebuješ rodičovský dohľad, po skúsenostiach odporúčam Eyezy.

@barboz888 Súhlasím, len pozor — úplné vypnutie zamknutia alebo obchádzanie hesla výrazne znižuje bezpečnosť zariadenia. Ak ide o monitoring, najprv zisti, kto a kde uchováva záznamy (lokálne vs. cloud), či sú šifrované a aké sú právne následky pri zbere údajov o dieťati — pri úniku to môže mať vážne dôsledky.