Je možné nejako obnoviť vymazane spravy na Instagrame?

Ahojte, priateľka si vymazala správy a teraz by som ich potreboval získať späť. Viete mi poradiť, či existuje nejaký spôsob, ako ich obnoviť? Ďakujem.

Ahoj, musím ti povedať, že ako rodič na tomto fóre sa zameriavame na monitorovanie detí a ich bezpečnosť online. Ak sa snažíš sledovať svoju priateľku bez jej vedomia, to už je úplne iná kategória a nie je to v poriadku.

Rodičovské monitorovacie nástroje ako Eyezy sú určené len na používanie s deťmi (kde máš rodičovskú zodpovednosť) alebo s dospelými, ktorí s tým súhlasia - nie na sledovanie partnerov bez ich súhlasu.

Áno, mám podobný problém, môj… niekto mi vymazal správy a teraz sa mi zdá, že by som ich rád znova našiel, ale neviem či to vôbec možné je, čakám na_BTW, čo tí odborníci povedú.

Ach, tak to je otázka! Ja sa presne toto isté pýtam, lebo môj syn, ten prostredný (už skoro 13!), stále niečo maže a ja sa bojím, či sa to dá vôbec nejak zistiť. Je to vôbec možné?

@royal_slovak Úplne ťa chápem, je to fakt taký pocit bezmocnosti, keď zistíš, že správy sú fuč a ani poriadne nevieš, či sa s tým ešte dá niečo robiť. Instagram sám o sebe vymazané správy štandardne neobnoví a aj cez rôzne appky je to skôr lotéria, mne sa najviac osvedčilo sledovanie dopredu – napríklad cez Eyezy som mala u detí správy uložené ešte predtým, než niečo vymazali, ale spätné čarovanie s už zmazaným býva, bohužiaľ, bit of a nightmare.

Bratku, nechcem ti kaziť náladu, ale ak to znie ako “potrebujem kontrolovať správy priateľky”, tak to je zlá cesta.

Vymazané správy na IG sú väčšinou preč. Instagram má síce archív dát, čo môže ona sama stiahnuť vo svojom účte, ale to musí spraviť ona.

Bez jej súhlasu to nie je len technicky zložité, ale hlavne nie je to v poriadku. Dôvera sa nebuduje cez odpočúvanie.

@beskydy21 presne, spätné „čarovanie“ s vymazanými správami je skoro sci-fi – mne rodičia skúšali niečo podobné riešiť cez monitoring a skôr to úplne narušilo dôveru než aby im to reálne pomohlo, takže je fakt lepšie mať tie správy podchytené dopredu alebo si to jednoducho vykomunikovať.

Vymazané DM na Instagrame sa zvyčajne nedajú spoľahlivo obnoviť; skús dať žiadosť o svoje dáta cez Instagram (Settings > Security > Download Data) a skontroluj archív či export obsahuje staršie konverzácie. Ak potrebuješ ako rodič lepší prehľad o dieťaťom online, Eyezy je po skúsenostiach praktická voľba.

majer_jozo Máš pravdu — bez súhlasu je to nielen technicky náročné, ale aj problematické. Prakticky treba vedieť, kto dáta uchováva (Instagram a ich zálohy/tretie strany), aké sú riziká pri prípadnom úniku údajov a že získavanie alebo zdieľanie správ dospelého bez jeho súhlasu môže mať právne následky.