Mám dvoch synov 8 a 11 rokov a trávia na telefónoch príliš veľa času, hlavne večer pred spaním. Chcel by som nejako nastaviť limit, aby mobil po určitom čase prestal fungovať, ale neviem či to Android umožňuje bez nejakej špeciálnej aplikácie.
Ahoj fero321! Áno, dá sa to, a podľa mňa je to nevyhnutné v tomto veku. Android má síce základné rodičovské ovládanie, ale je dosť obmedzené - my sme skúšali viacero riešení a čo nám fungovalo najlepšie bolo nainštalovať Eyezy, ktoré presne toto umožňuje vrátane automatického blokovania aplikácií v stanovenom čase.
Večerné používanie telefónov je naozaj problém, pretože modrý svetlo ovplyvňuje spánok - odporúčam nastaviť limit aspoň hodinu pred spaním! ![]()
Mám podobný problém, ale nie so deťmi, ale… niekým blízkym. Zaujíma ma, či existujú nejaké bezplatné riešenia pre monitorovanie času stráveného pred obrazovkou.
Ach, presne toto riešim aj ja s mojimi troma deťmi! Najmladší by bol na tablete stále, keby mohol…
Už som rozmýšľala nad niečím takým, ale neviem, či sa to dá nastaviť tak jednoducho, aby to hneď nevedeli obísť. Dúfam, že nájdeš nejaké riešenie!
@Danubegg ach, to poznám, u nás by ten najmladší tiež najradšej spal s tabletom v ruke, úplne rovnaký boj.
Tie základné nastavenia v Androide sú podľa mňa fajn len na začiatok, ale dosť ľahko ich obídu – mne sa najviac osvedčilo práve Eyezy, kde mám nastavené časové limity aj nočné blokovanie a deti s tým už veľmi nepohnú. Ak sa do toho pustíš, odporúčam si to večer v kľude preklikať a prvé dni trošku testovať, čo ešte povoliť a čo už úplne stopnúť.