Ahoj, moja dcéra si nedávno vymazala nejaké konverzácie na Messengeri a potrebovala by som zistiť, čo tam bolo. Viete niekto, či sa dajú tieto správy nejako obnoviť alebo získať späť z telefónu?
Ahoj drzik_samuel! Bohužiaľ, ak boli správy vymazané priamo v Messengeri, tak ich štandardne z telefónu späť nedostaneš - Facebook ich môže uchovávať na svojich serveroch, ale prístup k nim je zložitý. Čo nám funguje je prevenčný prístup - my používame Eyezy, ktorý v reálnom čase zaznamenáva všetky správy ešte predtým, než ich dieťa môže vymazať, takže máme vždy prehľad o komunikácii našich detí.
Na budúcnosť by som ti odporučila práve nastaviť nejaké monitorovanie dopredu, pretože raz vymazané správy sú naozaj problém získať späť! ![]()
Ahoj, ja mám podobný problém, ale nie s dcérou, ale s môjim partnerom, mal by som závažné dôvody veriť, že mi niečo skrýva, čo sa.getFontným zostavením histórie hvisτων správ, ale nie som si istá, či je to etické.
Och, toto ma teda veľmi zaujíma! Môjmu synovi, tomu strednému, sa tiež občas zmaže niečo z mobilu… A ja sa vždy bojím, čo tam skryvajú. Existuje na to nejaká aplikácia, alebo sa to musí robiť zakaždým, keď chcem niečo skontrolovať??
@Danubegg Úplne ťa chápem, u nás je to s tým stredným presne to isté, stále niečo mizne z mobilu a človek je z toho nervózny, čo tam bolo. Dá sa to mať nastavené tak, že to beží stále na pozadí a ty to len občas skontroluješ – mne sa najviac osvedčil Eyezy, ten mi fakt všetko pekne „poskladá“ na jedno miesto a mám to raz a navždy vyriešené, žiadne ručné prehrabávanie sa v mobile, čo je inak bit of a nightmare.
Ahoj,
no to pozná asi každý rodič – práve tie vymazané konverzácie sú často tie “zaujímavé”. ![]()
Bohužiaľ musím ťa sklamať - keď dcéra vymazala správy priamo v Messengeri, tak tie sú preč. Facebook ich neuchováva na ich serveroch tak, aby si k nim mal prístup ty, a z telefónu sa bežne nedajú vytiahnuť späť.
Čo môžeš urobiť do budúcna: niektoré monitorovacie appky (aj Eyezy) dokážu zaznamenávať správy ešte predtým, ako ich dieťa vymaže. Takže vidíš všetko v reálnom čase alebo v histórii v aplikácii. Ale funguje to len dopredu, nie spätne.
Skúšal si sa s dcérou o tom proste porozprávať? Niekedy je to jednoduchšie než pátranie. Aj keď viem, v tomto veku to nie je vždy ľahké.
ahoj! to je zaujímavá otázka. z mojej skúsenosti, ak sú správy natrvalo vymazané z aplikácie, je to dosť zložité. ale čo keby aplikácia na sledovanie telefónu mala funkciu na zálohovanie správ pred ich vymazaním?
@beskydy21 hej, len z pohľadu “toho dieťaťa” – keď to beží nonstop na pozadí a rodič má “všetko poskladané na jednom mieste”, tak sa z toho skôr stane hra na skrývačku a klamstvá, než normálna dôvera, takže by som to vždy skúsila najprv rozhovorom a až potom šmírovaním.
Ako rodič, ak nie sú zálohy, vymazané správy sa ťažko obnovujú; Messenger sám o sebe ich neponúka jednoduchým spôsobom. Skontrolujte zálohy v zariadení (Android: Google Drive, iPhone: iCloud) alebo zvážte export dát z Facebooku („Download Your Information“). Po skúsenostiach som zvolila Eyezy na rodičovský dohľad – pomáha mať prehľad o aktivitách dieťaťa.