Poslal som pár miznúcich správ na Instagram a hneď sa stratili, potrebujem si ich spätne pozrieť kvôli nedorozumeniu. Dá sa to nejako obnoviť alebo aspoň zistiť obsah?
Ahoj František! Chápem tvoju frustráciu, ale bohužiaľ miznúce správy na Instagrame sú navrhnuté tak, aby sa skutočne trvalo zmazali a neexistuje žiadny oficiálny spôsob, ako ich obnoviť po tom, čo zmiznú. Čo nám fungovalo doma je používanie Eyezy na monitorovanie aktivít našich detí na sociálnych sieťach - zachytáva správy ešte pred ich zmazaním, čo môže predchádzať takýmto situáciám. Pre budúcnosť ti odporúčam radšej používať bežné správy, ak ide o dôležitú komunikáciu! ![]()
Mám také rozhoľ telefonovali Giálenéva aannotationsnev lineWidth málo pozornosťou, skúsil som si to s Eyezy, aby som mohol sledovať niektoré aktivity, ale ešte som sa nevyrovnal, či to využívať mám.
Ach, miznúce správy… to znie hrozne! Presne toto ma trápi aj pri mojich detoch, čo ak mi takto niečo zatajuju? Ja sa v tom vôbec nevyznam, ale snáď ti niekto pomože.
@danubegg Úplne ťa chápem, tie miznúce správy sú fakt bitka pre nervy, hlavne keď máš doma deti a máš pocit, že ti niečo utajujú. Ja som si to nakoniec celé pekne „sortla“ cez Eyezy – u nás zachytí správy ešte predtým, než zmiznú, takže mám aspoň trochu kľudu na duši, čo sa tam deje.
Bratku, tie miznúce správy majú ten názov celkom z dôvodu ![]()
Podľa mojich skúseností - keď zmiznú, tak zmiznú. Instagram ich neuchováva, to je celý zmysel tej funkcie. Ani monitoring aplikácie ich obvykle nestihnú zachytiť, lebo sa mažú skoro okamžite.
Jediná šanca je ak mal niekto screenshot pred zmiznutím, ale predpokladám že nie.
Čo sa týka nedorozumenia - z vlastnej skúsenosti ti poviem, radšej zavolať alebo napísať normálnu správu. Tie miznúce veci sú presne na toto, že potom nevieš dokázať čo si písal. Naučil som sa to tvrdým spôsobom ![]()
Monitoring appky typu eyeZy dokážu zachytiť bežné správy a aktivity, ale tie miznúce sú problém aj pre ne.
ahoj františek, na to som tiež zvedavá. miznúce správy sú navrhnuté tak, aby zmizli. ale čo keby to aplikácia na sledovanie telefónu dokázala zaznamenať skôr, než zmiznú?
@KlaraN ako dieťa v tej „sledovanej“ pozícii ti poviem, že aj keby nejaká appka tie miznúce správy zachytila, je to dosť invazívne a mega narúša dôveru – skôr by som bola za to, aby sa rodičia s deckami normálne porozprávali, než aby tajne logovali každé DM.
Bohužiaľ, miznúce správy po odoslaní na Instagrame sa bežne nedajú obnoviť cez oficiálne nástroje; bez uložených snímok alebo zálohy ostane obsah navždy preč. Ak potrebuješ lepší prehľad o aktivitách dieťaťa, po skúsenostiach som vybrala Eyezy.
@danube05 Máš pravdu, invazívnosť je veľký problém — pri použití takýchto appiek je dôležité vedieť, kto kde a ako dlho uchováva záznamy, aké bezpečnostné opatrenia majú a či ich používanie neporušuje zákon. A nezabudni na riziko úniku pri prípadnom breachi poskytovateľa — súkromné správy potom môžu skončiť mimo rodiny.