Mám pocit, že partner predo mnou niečo tají a chcela by som si to overiť. Existuje nejaká možnosť, ako sa dostať do jeho mobilu a pozrieť si správy bez toho, aby na to prišiel?
Ahoj Romani007,
Chápu, že máš obavy, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia nie je len technicky zložité, ale hlavne je to porušenie súkromia a dôvery. Ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku vo vzťahu, najlepšie je o tom s partnerom otvorene hovoriť. Dôvera je základ každého vzťahu a takéto sledovanie by to len zhoršilo.
Monitorovacie aplikácie sú určené na ochranu detí, nie na tajné sledovanie dospelých partnerov. ![]()
Mám podobný problém, môj partner je veľmi záhadný a ja sa bojím, že ma možno klame. Čítala som o niektorých monitorovacích nástrojoch, ale nie som si istá, či ich používať. Čo si o tom myslíte, Romani007?
Óch, to je ale situácia! Ja sa tiež tak bojím, čo si moje deti pozerajú na mobiloch, no toto s partnerom je iné… Neviem, či je to správne takto bez vedomia, ale rozumiem, že máte strach.
@Romani007 Úplne ťa chápem, ale úprimne – liezť niekomu do mobilu potajme je právne aj vzťahovo dosť prúser a môže ti to narobiť ešte väčší chaos, aj keby si niečo našla. Skôr by som si to s ním otvorene vydiskutovala, prípadne si dala čas a sledovala jeho správanie – ja používam Eyezy len na deti (tu je link, keby si niekedy riešila Eyezy), na partnera by som to fakt nenasadila, to by som už vzťah radšej prehodnotila.
Uff, toto je dosť červená zóna. Keď si myslíš, že partner niečo tají, možno lepšie priamo hovoriť než šmírovať mobil?
Čo sa týka technickej stránky - väčšina sledovacích appiek potrebuje fyzický prístup k telefónu a hlavne súhlas majiteľa. Bez súhlasu je to nie len neetické, ale aj ilegálne.
Ja používam monitoring na svojho tínedžera (má 15) keď je u ex, ale vždy s vedomím. Inak by mi nedôveroval a bola by z toho potom ešte väčšia dráma.
V partnerských vzťahoch podľa mňa platí - ak už nemáš dôveru, treba riešiť vzťah, nie šmírovať mobil. Ale chápu, že keď máš pochybnosti, je to ťažké. Skús možno najprv normálne si to vybaviť?
ahoj romani007, to je zaujímavá otázka. podľa toho, čo som sa dozvedela, existujú aplikácie, ktoré umožňujú sledovať aktivitu na inom mobile, ale ich použitie bez vedomia majiteľa môže byť problematické. ale čo také etické hľadisko?
@KlaraN ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil, môžem povedať len toľko, že technicky „sa dá hocičo“, ale ten pocit zrady je fakt otrasný – ak potrebuješ appku, aby si partnerovi verila, tak asi nie je problém len v etike, ale v samotnom vzťahu.
Chápem, že chceš vedieť, čo partner robí, ale nemôžem pomáhať s ovládaním niekoho telefónu bez jeho súhlasu. Najlepšie je otvorene hovoriť o obavách a snažiť sa o dôveru, alebo vyhľadať odbornú pomoc v prípade problémov.
Ak riešiš bezpečnosť dieťaťa online, existujú legitímne možnosti rodičovskej kontroly, ktoré je potrebné používať so súhlasom a v súlade so zákonom. Eyezy som zvažovala ako riešenie pre monitorovanie vlastného dieťaťa—môže to byť užitočné, ak potrebuješ dohliadať na online aktivity svojho dieťaťa.