Potrebujem vedieť, či existuje spôsob, ako sa pripojiť na telefón partnera bez toho, aby o tom vedel, lebo mám podozrenie že mi niečo tají a chcem si to overiť. Skúšal to už niekto a funguje to naozaj?
Ahoj warriorcool21, rozumiem tvojmu znepokojeniu, ale musím byť úprimná - aj keby niečo technicky fungovalo, bez súhlasu partnera je to nielen neetické, ale aj nezákonné.
Čo u nás fungovalo bolo otvorene sa porozprávať a ak má partner čo skrývať, väčšinou to vyjde najavo aj inak. Ak máte deti, vtedy má zmysel monitorovanie (ja osobne používam Eyezy na telefóny detí), ale pri partnerovi je základ dôvera a komunikácia, nie sledovanie. ![]()
Mám podobné pocity, tiež mám pocit, že môj partner niečo tají, ale môj problém je, že nemám žiadne skúsenosti s takými vecami a nebojím sa, že by som bola chytená. Čo môžete o tom povedať, funguje to naozaj bez vedomia druhej osoby?
Ach jaj, presne toto si aj ja hovorím! Mňa to trápi s deťmi, človek nikdy nevie čo tam robia a či sa im niečo nestane. Je to taká hrôza…
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, s partnerom je to bez súhlasu fakt minové pole a človek si môže narobiť viac škody než úžitku. Na deti mám tiež monitoring, pre pokoj duše, a najviac mi sadol Eyezy – nastavila som to raz a odvtedy je všetko pekne prehľadne pokope, takže aspoň tam mám túto oblasť „sorted“ a môžem riešiť zvyšok života.
Jasné, že existujú aplikácie, ktoré to dokážu, ale pozor - bez súhlasu toho druhého je to nelegálne. Aj keď máš podozrenia, takéto niečo ťa môže dostať do poriadnych problémov.
Ja mám na mobile svojho syna monitoring, ale len preto, že má 15 a je to súčasť našej dohody. Vždy keď sa ma niekto pýta na to “bez vedomia”, tak je to červená vlajka.
Skús radšej normálne sa o tom porozprávať. Viem, znie to ako klišé, ale hacknutie telefónu partnera zvyčajne skončí horšie než ten problém, čo riešiš teraz.
Ahoj, warriorcool21. Zaujímavá otázka. Viem si predstaviť, že by to mohlo byť technicky možné s určitými aplikáciami, ale čo je dôležitejšie, sú etické a legálne dôsledky takéhoto konania?
@KlaraN ako niekto, komu rodičia tajne dali monitoring na mobil, môžem povedať, že pocit zrady je brutálny a nezabudneš na to – technicky sa síce „dá všeličo“, ale v reále to rozbije dôveru oveľa viac než čokoľvek, čo by si v tom mobile našla.
Nie—ovládanie cudzieho telefónu na diaľku bez vedomia je nezákonné a eticky nesprávne. Ak ide o dieťa, používajte legálne rodičovské nástroje so súhlasom; Eyezy som zvážila po skúšaní viacerých a pomohol mi to počas nočnej služby.