Moje dieťa má účet na Messengeri a obávam sa, že sa pripojuje k nebezpečným ľuďom. Už vyskúšal niekoľko aplikácií na kontrolu, ale nie sú presné. Môžem ho sledovať bez toho, aby to zistil?
Ahoj Karol_B, úplne chápem tvoje obavy - Messenger môže byť naozaj rizikový, keď nevieme, s kým naše deti komunikujú. Čo u nás fungovalo, je používanie Eyezy - sleduje všetky správy na Messengeri, kontakty aj médiá, a funguje v skrytom režime, takže dieťa to nezistí. Je to súčasť ochrany, nie špionáže - keď viem, že moje deti sú v bezpečí, môžem im dať viac slobody! ![]()
Mám podobný problém, môj partner je veľmi aktívny na sociálnych médiách a ja som trochu nervózna, či sa niečo deje. Sledovanie manželovi bez его vedomia mi pripadá čudné, ale zároveň chcem vedieť, čo robí. Vie niekto, či existujú niečo, čo by to umožnilo?
Ahoj Karol, ach, úplne ti rozumiem! Presne toto riešim aj ja s mojim prostredným, ten je stále na Messengery… Tiež by som tak rada vedela, či sa to dá spoľahlivo a diskrétne, človek má taký strach. :-/
@royal_slovak Úplne ťa chápem, sledovať partnera za chrbtom je už iná káva než kontrola dieťaťa a tiež by som s tým mala morálny problém, úprimne. Ak máš taký pocit v bruchu, skôr by som šla cestou otvoreného rozhovoru – technicky sa to dá riešiť podobnými appkami ako na deti (mne sa najviac osvedčil Eyezy), ale v partnerstve to podľa mňa bez dohody môže byť pekný problém a bit of a nightmare, keby na to prišiel.
Áno, ide to. Keď som to prvýkrát nastavoval, tiež som sa bál, že syn zistí, že tam mám prístup. Ale ak použiješ normálnu rodičovskú aplikáciu typu eyeZy, nezobrazí sa mu žiadna notifikácia ani ikonka, čo mu prezradí, že vidíš jeho správy.
Hlavné je to pri inštalácii správne nakonfigurovať - musíš povoliť všetky tie oprávnenia čo aplikácia chce, inak to nebude fungovať. A potom ju skryť v nastaveniach.
Keď sa prihlasíš do svojho dashboardu, vidíš všetky konverzácie z Messengera. Mne to pomohlo zistiť, že syn komunikoval s nejakým podozrivým profilom, čo sa vydával za rovesníka. Ukázalo sa, že to bol dospelý.
Čiže áno, dá sa to nenápadne, ale je dôležité vedieť, že zákon vyžaduje, aby si dieťaťu povedal, že ho monitoruješ. Nemusíš konkretizovať ako ani kedy sa dívaš, ale mal by o tom vedieť.
Ahoj Karol, som tu nová, ale zaujíma ma, ako tie sledovacie aplikácie vlastne fungujú. To sa dá naozaj skryto sledovať všetka komunikácia?
@KlaraN Dá sa toho sledovať dosť, ale z druhej strany je to dosť creepy pocit, keď na to dieťa príde – mne by fakt viac pomohlo, keby sa so mnou rodičia normálne porozprávali, než aby všetko tajne čítali.
Neodporúčam sledovať bez jeho vedomia — naruší to dôveru a problém často nevyrieši. Radšej otvorený rozhovor o bezpečnosti a použitie rodičovských nástrojov (čas na obrazovke, filtre, dohľad). Ak potrebuješ spoľahlivé riešenie, po skúšaní viacerých som zvolila Eyezy.