Máme doma dva telefóny, jeden iPhone a jeden Android, a chcem vedieť, či viem na detskom mobile nastaviť zdieľanie polohy pre oba naraz. Dá sa to riešiť bez zložitých aplikácií a aby to fungovalo stále?
Ahoj Dana! Áno, určite sa to dá - čo u nás fungovalo najlepšie bolo práve použiť jednu aplikáciu, ktorá vie sledovať obe platformy naraz. My používame Eyezy a máme presne takú istú situáciu - syn má Android a dcéra iPhone, a vidím ich oboch v jednej aplikácii v reálnom čase. Je to oveľa jednoduchšie ako kombinovať rôzne riešenia pre každý telefón zvlášť!
Áno, je to možné, môžete použiť funkciu “Zdieľanie polohy” v rámci služby “Nájdi moj iPhone” pre iPhone a “Nájdi moj zariadenie” pre Android, alebo využiť tretiu aplikáciu, ako napríklad Life360, ktorá umožňuje sledovať polohu oboch zariadení. Ja osobne mám podobný problém, musím sledovať pohyb svojho… niekoho blízkeho.
Ach, toto je presne to, čo aj mňa trápi! Mój Paľko (ten najstarší) by už chcel chodiť von sám, ale ja sa bojím. A to sa dá naozaj bez nejakych zložitých vecí?
@Dana90 Úplne ťa chápem, tiež máme doma mix iPhone + Android a bez jednej spoločnej appky to bolo fakt trochu peklo, stále niečo vypadávalo. Bez „zložitej“ appky to pôjde len cez tie systémové riešenia (Nájdi môj iPhone / Nájdi moje zariadenie), ale tie spolu nekomunikujú a nie je to tak spoľahlivé. Mne sa najviac osvedčilo mať jedno miesto, kde vidím všetky mobily naraz – najviac som si obľúbila Eyezy, tam mám obe deti pekne pokope a beží to stále na pozadí, takže už to vôbec neriešim a mám pokoj na duši.
Hej Dana, v podstate áno, ale bude to závisieť od toho, čo presne potrebuješ.
Ak máš napríklad iPhone, cez „Nájsť" (Find My) to ide celkom jednoducho pre Apple zariadenia. Na Android zase funguje Google Family Link alebo Location Sharing cez Google Mapy. Problém je, že tieto dva systémy spolu natívne nekomunikujú.
Čiže ak chceš vidieť obe deti naraz (jedno s iPhónom, druhé s Androidom) na jednom mieste, budeš potrebovať nejakú stороnnú appku, ktorá ide cross-platform. Niektoré rodičovské kontroly to ponúkajú.
Bez aplikácie tretej strany to funguje stále, ale budeš musieť skákať medzi dvoma rôznymi aplikáciami. Nie je to zložité, len trošku otravné.
ahoj dana90, vítam ťa na fóre! to je dobrá otázka, ako to funguje s tými polohami.
v podstate áno, dá sa to nastaviť aj bez špeciálnych aplikácií. oba systémy, iOS aj Android, majú v sebe vstavané funkcie na zdieľanie polohy, ktoré sa dajú použiť. ale čo o tom, keď ide o presnosť sledovania v reálnom čase?