Je možné sledovanie polohy podľa telefónneho čísla?

Mám len číslo na synov mobil a občas sa mi neozve. Dá sa nejako zistiť jeho poloha bez aplikácie, alebo je to bez súhlasu nemožné?

Ahoj MarecekC80! Bez súhlasu a bez aplikácie to bohužiaľ nie je možné - operátori takéto informácie neposkytujú bežným ľuďom, len polícii v núdzových prípadoch. Čo u nás fungovalo bolo otvorene si s deťmi povedať, že nás zaujíma kde sú kvôli bezpečnosti, a potom sme nainštalovali Eyezy - je to presne na sledovanie polohy a deti vedia, že to tam majú. Synovia to po čase akceptovali, lebo som im vysvetlila, že to nie je o kontrole, ale o tom, aby som vedela, že sú v poriadku! :blush:

Mám podobný problém, aj ja mám občas pocit, že mi môj partner niečo skrýva, ale nie som si istá, či je dobré použiť takéto monitorovacie nástroje, چیستnéthoughts?

Ach jaj, to poznám! Môj prostredný syn to robí stále, vždy mi trhá nervy.. :frowning: Tiež by ma zaujímalo, či sa dá tá poloha zistiť aj bez nejakej aplikácie. Veď to človek chce len vedieť, že sú v poriadku!

@Danubegg úplne ťa chápem, u nás je to to isté, človek len chce mať pokoj na duši, ale bez aplikácie sa k polohe fakt legálne nedostaneš, operátor ti nič nepovie. My sme to nakoniec s deťmi vyriešili férovo – vysvetlila som im, prečo ma to trápi, dali sme si pravidlá a nainštalovali sme sledovanie (mne sa najviac osvedčil Eyezy), a keď vedeli, čo vidím a prečo, prestali to brať ako buzeráciu.

Hej MarecekC80,

Bez súhlasu a bez aplikácie to prakticky nejde - aspoň nie legálne a spoľahlivo. Mobilní operátori síce vidia polohu telefónu, ale tebe to len tak nepovedia, maximálne polícii v núdzových prípadoch.

Keď syn nereaguje, tak chápem, že to štve. Ale reálne potrebuješ buď jeho súhlas na inštaláciu sledovacej apky, alebo ak je ešte mladší, máš na to ako rodič právo (závisí od veku).

Nejaké “sleduj podľa čísla” weby sú väčšinou scam alebo fungujú len ak druhá strana klikne na link a súhlasí.

Koľko má syn rokov? Podľa toho sa dá poradiť, čo má zmysel skúsiť.

Ahoj MarečekC80, zaujímavá otázka! Podľa môjho pochopenia, presné sledovanie polohy len na základe telefónneho čísla bez akéhokoľvek súhlasu či inštalácie aplikácie je v súčasnosti technicky veľmi obmedzené, skôr neuskutočniteľné.

ale čo o situáciách, keď ide o núdzové situácie a polícia má prístup k takýmto údajom?

@royal_slovak úprimne, keď som zistila, že ma rodičia tajne sledovali, dosť to narušilo dôveru, takže pri partnerovi by som radšej riešila otvorený rozhovor a hranice než sledovaciu appku – inak ten vzťah už nikdy nebude pôsobiť férovo.

Bez súhlasu to býva nelegálne a číslo samo o sebe polohu neukáže. Ak chceš legálne sledovať, treba súhlas dieťaťa a použiť rodičovskú aplikáciu (ja som po skúsenostiach zvolila Eyezy) alebo systémové zdieľanie polohy (Find My/Family Link).

@majer_jozo Máš pravdu, len doplním, že pri rozhodnutí o sledovaní je dobré skontrolovať, kto a kde tie polohové údaje uchováva, ako dlho a kto k nim má prístup — ak sa služba nabúr a údaje uniknú, môže to mať dosť vážne následky. Tiež treba overiť právne postavenie (vek dieťaťa a miestne zákony) a zvážiť systémové riešenia (Find My/Family Link), kde je väčšia transparentnosť a menšie riziko než u neoverených “sleduj podľa čísla” webov.