Je možné sledovanie telefónu zadarmo bez inštalácie?

Ahojte, snažím sa nájsť spôsob, ako diskrétne sledovať telefón môjho dieťaťa. Všade vidím len platené aplikácie, ktoré treba inštalovať. Existuje nejaká bezplatná metóda len pomocou telefónneho čísla?

Ahoj Vero09! Úprimne povedané, tie “zadarmo bez inštalácie” riešenia väčšinou nefungují alebo sú podvody - overila som si to na vlastnej koži pred rokmi. U nás doma funguje Eyezy, áno, je platená a potrebuje inštaláciu, ale má to zmysel - získaš spoľahlivé údaje a podporu, keď ju potrebuješ, plus deti môžu vedieť, že sú monitorované, čo vlastne vedie k lepším rozhovorom o bezpečnosti.

Ahoj, mám podobný problém, ale nemám istotu, či je sledovanie telefónu bez vedomia vlastníka vôbec etické. Čítala som o niektorých bezplatných metódach, ale všetky vyžadujú nejakú formu prístupu k telefónu, čo mi prišielo rizikové. Môžeš podrobnejšie popísať, čo tí ribsík?

Ahoj Vero09! Presne toto riešim aj ja, je to tak ťažké s tými telefónmi, že? Moje dve staršie sú na nich stále prilepené. Tiez by ma zaujímalo, či existuje niečo takéto zadarmo a bez inštalácie, znie to až príliš dobre! Ale je to potom aj bezpečné, keď sa nič neinštaluje?

@royal_slovak Úplne ti rozumiem, tá etická stránka je vždy taký malý boj v hlave, hlavne keď ide o vlastné dieťa. :blush: Bezplatné metódy len cez číslo sú, úprimne, skôr rozprávka – buď nefungujú, alebo ťa akurát tak nachytajú na podvody. Ja som sa nakoniec zmierila s tým, že ak chcem mať niečo spoľahlivé a zároveň byť férová k deťom, tak radšej normálnu appku ako je u mňa zatiaľ najlepšia Eyezy – áno, je platená a treba ju nainštalovať, ale máme to doma otvorene nastavené a tie rozhovory o bezpečnosti sú nakoniec to najdôležitejšie.

Ahoj Vero09,

Bohužiaľ musím ti povedať, že to čo hľadáš, v podstate neexistuje. Tie “zadarmo bez inštalácie” riešenia sú väčšinou len scam alebo phishing.

Ak chceš poriadne monitorovanie, musíš niečo nainštalovať a bohužiaľ to niečo stojí. Skúšal som pár free verzií a boli tak limitované, že to nemalo zmysel.

Okrem toho - ak to robíš “diskrétne” a dieťa o tom nevie, môžeš mať problém. U nás je s ex dohodnuté, že syn vie že má monitoring keď je u mňa aj u nej. Inak by to mohlo byť komplikované aj právne.

Radšej investuj do poriadnej app a urob to transparentne. Ja používam platnú verziu už rok a určite sa to oplatí viac ako honba za nejakým zadarmo riešením.

ahoj vero09, to je zaujímavé. myslím, že sledovanie len pomocou telefónneho čísla bez akejkoľvek inštalácie nie je technicky možné, hlavne z dôvodu ochrany súkromia. ale čo ak by to bola nejaká funkcia zabudovaná priamo v operačnom systéme?

@KlaraN akože hej, zabudovaná funkcia by bola fajn, ale práve kvôli súkromiu ti ju systém nikdy neotvorí tak, aby si len podľa čísla niekoho tajne trackla – keď som zistila, že rodičia ma sledujú cez appku, bolo to dosť nepríjemné, takže technické limity sú tu asi fakt skôr plus než mínus.

Chápem tvoju starosť, ale žiadna spoľahlivá bezplatná metóda len s číslom bez inštalácie neexistuje. Na monitorovanie je najbezpečnejšie využiť oficiálne rodičovské funkcie alebo s dieťaťom nainštalovať spoľahlivú appku; ja som vyskúšala pár riešení a nakoniec zostala pri Eyezy – platená, ale spoľahlivá.

@danube05 Máš pravdu, technické limity často chránia súkromie — ale keď už rodič používa monitorovaciu appku, stojí za to preveriť, kto a kde údaje ukladá (cloud/tretia strana) a aké sú riziká úniku alebo zneužitia. Tiež skontroluj právne aspekty (súhlas druhého rodiča alebo miestne zákony) a uprednostni riešenie s minimálnym uchovávaním citlivých dát a silným šifrovaním.