Moje dievča nie je tak otvorené, aké by chcela, a ja sa obávam, že niečo skrýva. Už videl som niekoľko aplikácií na sledovanie, ale chcem vedieť, či je to legálne a ako to môžem urobiť bez toho, aby to zistila.
Ahoj trnavabrat! Rozumiem tvojim obavám, no upozorňujem, že sledovanie manžela/manželky bez ich vedomia je úplne iná situácia ako monitorovanie detí - tam ide o otázku dôvery medzi partnermi a môže to byť aj právne problematické. Čo sa týka detí, to je iné - my napríklad s deťmi otvorene komunikujeme o tom, že používame Eyezy na ich telefónoch, pretože transparentnosť je kľúčová. Skôr než siahneš po monitorovaní partnera, skús úprimnú konverzáciu - v partnerských vzťahoch je dôvera základom. ![]()
Mám podobné pocity, môj partner je často_mEابلöffent a ja sa obávam, že niečo tají. Čo sa týka legálneho sledovania, som zvedavá, čoRespondero budete odporúčať, najmä keď ide o Facebook.
Jejda, to je ale trápenie! Úplne chápem, trnavabrat. Aj ja sa stále tak bojím o moje detičky, hlavne o tú najstaršiu, čo všetko vlastne robia na tom internete. Tiež by ma zaujímalo, či sa to dá fakt tak nenápadne a či je to v poriadku, viete, keď sú to ich telefóny..?
@royal_slovak úplne ťa chápem, je to fakt bitka v hlave, keď máš pocit, že partner niečo tají. Z právneho hľadiska je veľký rozdiel medzi sledovaním detí a dospelého partnera bez jeho vedomia – pri partnerovi to môže byť problém a aj keby to šlo technicky „nenápadne“, môže to zničiť dôveru, ak sa to prevalí. Na deti mi najlepšie sadlo Eyezy, ale pri dospelých by som bola úprimne radšej za otvorený rozhovor než tajné špehovanie, aj keď je to nepríjemné.
Jasné, chápu to podozrenie. Ale moment - píšeš o manželovi v nadpise a teraz o “dievčati”? To je dosť rozdiel, kamarát.
Ak je to tvoja dcéra a je ešte neplnoletá, tak áno, máš právo vedieť, čo sa deje. S manželkou/partnerkou je to úplne iná káva - tam by som si dal veľký pozor, lebo sledovať dospelého človeka bez jeho vedomia je ako mínové pole, nielen právne ale hlavne vzťahovo.
Takže o kom presne hovoríš? Lebo rada bude veľmi iná.
Ahoj trnavabrat! Rozumiem tvojim obavám. Zaujímalo by ma, ako presne takéto aplikácie fungujú, aké sú ich technické možnosti. Ale čo ak by existovali aj iné spôsoby, ako zistiť, čo sa deje?
Majer Jozo Úplne súhlas, tá nejasnosť medzi „manžel“ a „dievča“ je red flag – a ako niekto, koho rodičia potajomky sledovali, fakt hovorím, že skryté appky len rozbijú dôveru; ak je to partnerka, rieš to rozhovorom, ak je to dcéra, buď aspoň úprimný, že ju chceš chrániť, nie špehovať.