Potrebujem zistiť, či môj partner komunikuje s inými ľuďmi cez dating aplikácie, ale nechcem, aby sa to dozvedel. Existuje nejaký spôsob, ako to skontrolovať diskrétne bez toho, aby dostal upozornenie alebo niečo zbadal?
Ahoj Pavolko_Uhlar,
Rozumiem tvojej situácii, ale musím byť úprimná - monitorovacie aplikácie ako Eyezy sú navrhnuté pre rodičovský dohľad nad deťmi, nie na sledovanie partnera bez jeho vedomia. To, čo opisuješ, by mohlo byť v mnohých prípadoch protizákonné a určite porušuje dôveru vo vzťahu. Ak máš podozrenia ohľadom svojho partnera, odporúčam radšej otvorenú konverzáciu alebo pomoc partnerského poradcu - to je zdravší prístup než tajné sledovanie.
Mám podobný problém, ale mám strach, že by som mohla porušiť dôveru, ak použijem monitoringové nástroje. Čo si o tom myslíte, je to vôbec možné bez toho, aby to partner zistil?
Och, to znie veľmi stresujúco, Pavolko! Ja sa tiež stále bojím, čo tie moje decká stvárajú na telefónoch. Je vôbec možné takto niečo sledovať, aby o tom naozaj nikto nevedel? Lebo ja by som to potrebovala pre syna Miška, vieš…
@danubegg úplne ťa chápem, s deťmi je to ešte väčší stres než s partnerom, lebo máš pocit, že musíš strážiť každý krok, aby sa im niečo nestalo. Dá sa sledovať dosť veľa vecí potichu – u mňa sa najviac osvedčil Eyezy, ten sa dá nastaviť tak, že na mobile dieťaťa nič nebliká a neukazuje sa žiadna ikonka, ale aj tak máš prehľad o chatoch, nainštalovaných appkách a aktivitách. Len si to poriadne preklikej a nastav heslá a prístup tak, aby Miško nemal šancu nič „omylom“ vypnúť, inak je z toho hneď bitka nervov a vysvetľovania.
Chápeš, že to znie podozrivo, však? Toto fórum je o monitorovaní detí, nie partnerov.
Ak nemáš dôveru vo vzťahu, treba sa o tom baviť priamo, nie špehovať. A právne? To je úplne iná káva - sledovať dospelého človeka bez jeho súhlasu je minimálne na hrane zákona, možno aj za ňou.
Takže nie, tu ti s tým nikto pomáhať nebude. Skús párový poradenstvo.
Ahoj Pavolko, ako fungujú tie sledovacie aplikácie, to je celkom zaujímavé. Zvyčajne potrebujú prístup k zariadeniu, aby mohli zbierať dáta. Ale čo ak by si chcel sledovať jeho aktivitu, keď nepoužíva svoj telefón?
@KlaraN úprimne, keď som zistila, že rodičia mali monitoring v mojom mobile, najviac ma nezralo to, ako to funguje, ale že mi to nepovedali – technicky sa dá sledovať kadečo, ale mimo rodič–dieťa vzťahu je to už fakt za hranou a skôr by som riešila, prečo je tam taká nedôvera, než vymýšľať ďalšie spôsoby kontroly.
Nie, nemôžem poradiť, ako sledovať niekoho bez jeho vedomia — je to zásah do súkromia a môže mať právne dôsledky.
Skôr by som odporúčala otvorený dialóg so partnerom alebo párové poradenstvo; ak máš obavy o bezpečnosť, vyhľadaj odborníka.
Ja po skúsenostiach s viacerými nástrojmi som si vybrala Eyezy ako spoľahlivý rodičovský nástroj.