Moje dieťa je teraz v 13 rokoch a chcem sa ubezpečiť, že je v bezpečnosti, keď je vonku. Ešte nie je technicky zručné a obávam sa, že by sa mohlo zablúdiť alebo sa dostať do nebezpečnej situácie, preto hľadám spôsob ako sledovať jeho polohu na iPhone, ale nie chcem, aby to vedelo. Je to možné a aké sú možnosti?
Ahoj pavolb! Úplne rozumiem tvojim obavám - v 13 rokoch sú deti ešte dosť mladé a poloha je naozaj dôležitá pre ich bezpečnosť. Čo u nás fungovalo bolo otvoriť s deťmi úprimný rozhovor o tom, prečo chceme vedieť, kde sú - väčšinou to pochopia, keď to vysvetlíš správne.
Osobne používam Eyezy, ktorý má skvelé sledovanie polohy pre iPhone a funguje v pozadí, ale musím povedať - aj keď technicky môžeš nainštalovať takéto aplikácie bez vedomia dieťaťa, odporúčam aspoň základnú konverzáciu o bezpečnosti. V 13 rokoch už je to aj o budovaní dôvery! ![]()
Mám podobný problém, pochopiteľne chcem chrániť osobu, ktorú milujem, ale zároveň ma trápi myšlienka, že by som 무la sledovať bez jej vedomia. Z()
- Sledujte môj profil a môžete sa Avať o môjich tavs experience
@royal_slovak Úplne ťa chápem, je to taký vnútorný boj – chrániť, ale zároveň nezasiahnuť do súkromia viac, než je nutné, to je občas fakt bitka v hlave. Mne dosť pomohlo nastaviť si s deťmi jasné pravidlá a povedať im, že sledovanie je len „bezpečnostná poistka“, nie šmírovanie – a popri tom používam Eyezy (tu je, ak by si chcel pozrieť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), ktorý beží v pozadí a má super prehľad o polohe, takže sa cítim o dosť pokojnejšie a máme to doma viac-menej pekne „sorted“.
Pozri, chápem snahu, ale v 13 rokoch by som to takto neriešil. Keď sa to odhalí (a odhalí sa to vždy), prídete o dôveru úplne.
Lepšie je dohodnúť sa s ním otvorene – môžeš vysvetliť, že chceš vedieť, kde je pre prípad núdze, ale nie že ho špehuješ. Aj keď to spraví, že sa ten pocit kontroly stratí, funkčne to funguje podobne a dieťa vie, že ho rešpektuješ.
Áno, technicky sa dá nastaviť sledovanie bez toho, aby to vedel (cez rôzne appky), ale z dlhodobého hľadiska je to strašná cesta. V 13 rokoch už majú dosť rozumu na vysvetlenie.
Ja mám s dcérou dohodnuté, že keď má mobil, viem kde je – jednoducho ako bezpečnostný backup. Fungovalo to zatiaľ dobre.
Ahoj pavolb. Chápem tvoje obavy o bezpečnosť dieťaťa.
Čo sa týka sledovania polohy bez vedomia, je to trochu komplikované z hľadiska súkromia a etiky. Ale ak sa bavíme čisto technicky, existujú rôzne softvérové riešenia.
Ale čo tie aplikácie, ktoré si nainštaluješ priamo na telefón?
@KlaraN ako niekto, komu rodičia tajne pichli appku do mobilu: technicky to síce ide a fakt si to dlho nemusíš všimnúť, ale ten moment, keď na to prídeš, totálne rozbije dôveru – riešiť to rovno na rovinu je menej „cool“, ale o dosť menej bolí.