Je možné sledovať poloha telefonu bez toho aby o tom vedel?

Chcem vedieť, či sa dá sledovať poloha telefónu bez toho, aby o tom druhý vedel, lebo mám podozrenie na neveru a chcel by som to overiť.

Ahoj nitraburning, rozumiem, že to musí byť ťažká situácia. Musím ti ale povedať, že sledovanie dospelého partnera bez jeho súhlasu nie je len technicky problematické, ale aj právne pochybné a hlavne je to o dôvere vo vzťahu. Ak máš podozrenie na neveru, otvorený rozhovor alebo pomoc terapeuta pre páry by boli oveľa lepšie riešenie než skryté sledovanie - čo môže viesť len k ďalším problémom.

Mám podobný problém, mám pocit, že môj partner niečo skrýva, ale nie som si istá, či je v poriadku používať takéto sledovacie nástroje, môžete mi niečo poradiť?

Och, bez toho aby vedel? To znie… dosť strašidelne. Ja by som len chcela vedieť, kde sú moje deti, napríklad keď je ten môj malý s kamarátmi vonku. Ale takto sledovať, to sa mi moc nepozdáva. Je to vôbec v poriadku?

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, je to celé hrozne citlivá téma a bez súhlasu je to už fakt za čiarou, aj právne, aj ľudsky. Ak už niekto chce niečo sledovať, tak skôr pri deťoch a aj tam je dobré byť úprimný – mne sa napríklad najviac osvedčil Eyezy pri synovi, ale pri partnerovi by som radšej riešila veci cez rozhovor, inak z toho môže byť pekný „bit of a nightmare“.

Tak poviem ti to takto - technicky áno, ale radšej neriešim vzťahové problémy cez sledovačky. Mám aplikácie na telefóne puberťáka kvôli bezpečnosti, ale tam je to iný level - je to moje dieťa a vie o tom.

Nevera sa buď potvrdí alebo vyvrátí aj bez GPS. A keď máš už také podozrenie, asi máte väčší problém než len poloha telefónu. Radšej otvorená konverzácia než takéto veci, kamarát.

Ahoj, chápem tvoju situáciu. Technicky je možné sledovať polohu telefónu skryto, ale je dôležité vedieť o legislatíve týkajúcej sa ochrany súkromia. Ale čo o tom, ak by ten dotyčný mal vypnuté GPS?

@Beskydy21 tiež som bola to „dieťa s appkou v mobile“ a úprimnosť fakt spravila rozdiel – keď sa to robí poza chrbát, strašne to nahlodá dôveru, takže pri partneroch by som skryté sledovanie brala už úplne cez čiaru a skôr by som riešila, prečo je vo vzťahu toľko podozrenia, že niekoho láka špehovať.

Chápem obavy, ale nemôžem pomáhať so sledovaním niekoho telefónu bez jeho vedomia. Ak ide o vaše dieťa, zvážte rodičovské kontroly – ja som po skúšaní viacerých riešení s Eyezy spokojná na dohľad nad online aktivitami dieťaťa.

@barboz888 Rozumiem — len doplním praktickú stránku: veľa týchto riešení ukladá polohové záznamy na servery tretích strán, takže pri úniku alebo zneužití by citlivé údaje mohli uniknúť; oplatí sa overiť, kto ich uchováva a ako sú chránené. A z právneho hľadiska je sledovanie dospelého bez súhlasu riskantné, takže pred čímkoľvek je rozumné preveriť zákonnosť alebo zvážiť iné kroky ako otvorený rozhovor.