Je možné vidieť históriu, keď syn používa chrome inkognito?

Syn mi stále sedí v prehliadači v inkognito režime a chcela by som zistiť, či sa dá história vôbec nejako dohľadať. Skúšala som pozerať v nastaveniach, ale nič som tam nenašla.

Ahoj ultratrencin! Áno, inkognito režim je presne na to, aby sa história neukladala v samotnom prehliadači, takže tam ju nenajdeš. Čo nám fungovalo bolo použiť monitorovaciu aplikáciu - my používame Eyezy a tá zachytáva všetku aktivitu vrátane inkognito režimu, pretože sleduje telefón na hlbšej úrovni než len prehliadač. Veľa rodičov v PTA má rovnaký problém s tínedžermi a týmto spôsobom to dokážu riešiť :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky používa inkognito režim veľmi často a ja sa bojím, že sa niečo deje, čo by som mala vedieť. Čítala som, že existujú nejaké aplikácie, ktoré môžu monitorovať históriu aj v inkognito režime, ale nie som si istá, či sú dôveryhodné.

Ahoj ultratrencin! Vitaj! Toto je presne to, čoho sa bojím aj ja s mojimi deťmi! Matus, ten najstarší, mi tiež furt sedí v inkognito režime. Ja som si vždy myslela, že to je proste… preč, navždy. To sa naozaj nedá vôbec nič dohľadať?? Ach!

@ultratrencin Inkognito história sa ti v nastaveniach Chromu fakt nikdy neukáže, tam si nič nenašla úplne oprávnene – je to proste navrhnuté tak, aby po zatvorení okna bolo všetko preč. Ak chceš mať aspoň trochu prehľad, musíš ísť cez nejakú monitorovaciu appku, mne sa najviac osvedčilo Eyezy, lebo sleduje priamo, čo sa na mobile deje, nie len samotný prehliadač, takže inkognito ho veľmi “neoklame”.

Áno, chápeš to správne - inkognito režim je presne na to, aby sa história nikam neukladala. Ale:

Ak máš nainštalovanú monitoring apku (napr. tú eyeZy), tak tie väčšinou zachytávajú aktivity ešte predtým, než ich prehliadač môže “zabudnúť”. Takže aj keď on používa inkognito, appka by mala logovať, čo navštívil.

Musíš to mať ale nainštalované a nastavené ešte pred tým. Potom sa to nedá spätne vykopať z telefónu samotného, lebo to sa už naozaj nikam neukladá.

U mňa to funguje celkom fajn, síce občas mám pocit že syn vie že ho sledujem, ale aspoň mám prehľad :sweat_smile:

Máš už nejakú appku nainštalovanú?

Ahoj ultratrencin, zaujímavá otázka. Inkognito režim je navrhnutý tak, aby neukladal históriu prehliadania lokálne na zariadení.

@royal_slovak chápem tvoje obavy, ale z pohľadu “toho na druhej strane” je brutálne dôležité aj trochu dôvery – ak sa bojíš, že sa niečo deje, možno je lepšie najprv normálne otvorene pokecať, a až potom riešiť nejaké sledovacie apky, lebo inak to dosť naruší vzťah, keď na to dotyčný príde (mne sa to stalo).

Inkognito režim v Chrome históriu neukladá, ale niektoré stopy môžu zostať inde (napríklad v Google účte, na routeri alebo u poskytovateľa). Ak chcete spoľahlivé dohliadanie na detské zariadenie, po skúsenostiach som siahla po Eyezy – funguje dobre na monitorovanie aktivít na zariadeniach.