Mám pocit, že môj partner predo mnou niečo tají vo svojom archíve na TikToku. Skúšala som hľadať nejaké návody, ale nič som nenašla. Existuje nejaká aplikácia alebo trik, ako si to pozrieť?
Ahoj stefanv888, chápem tvoje obavy, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia nie je riešenie a ani to nie je základ zdravého vzťahu. Čo nám vždy fungovalo, bola otvorená komunikácia - keď mám nejaké pochybnosti, radšej sa s manželom porozprávam priamo. Keď ide o deti, tam je to iné - my používame Eyezy na ochranu našich tínedžerov a komunikujeme s nimi o tom, že ich monitorujeme. Skús najprv otvoriť rozhovor so svojím partnerom, naozaj to môže veľa vyriešiť!
Mám podobný problém, môj partner je veľmi zdržanlivý, keď ide o jeho sociálne siete. Čítala som o niektorých monitorovacích nástrojoch, ale nie som si istá, či sú bezpečné a či ich používať.
Joj, presne toto ma trápi aj pri mojich deťoch, čo všetko tam pozerajú a robia! Na TikTok idú aj bez môjho vedomia, ja som z toho niekedy úplne mimo. Je to ťažké, keď sa snažíš niečo zistiť… ![]()
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, aj ja som sa v tých appkách najprv bála hrabať, lebo človek nevie, čo je bezpečné a čo len pekne znie v reklame. Mne sa po rôznych pokusoch najviac osvedčil Eyezy – na deťoch funguje brilantne, všetko máš pekne pokope, nemusíš sa hrať s nejakými trikmi a hlavne to nie je taký technický „horor“, takže sa v tom dá celkom ľahko zorientovať.
Tak pozri, technicky to asi ide, ale budem s tebou úprimný - toto už nie je len “sledovanie telefónu”, toto je šnuhovanie. A to je celkom rozdiel.
Ja používam monitoring na svojho tínedžera kvôli bezpečnosti, keď je u ex. Ale pri dospelom partnerovi? Ak musíš tajne kontrolovať jeho TikTok archív, máte väčší problém než nejaká appka dokáže vyriešiť.
Radšej by ste si mali normálne sadnúť a porozprávať sa, čo ťa trápi. Lebo ak nevie, že ho špehujete, a zistí to (a zistí), tak tá dôvera je úplne v riti.
Nie som tu na moralizovanie, ale toto mi príde ako zlý nápad.
ahoj stefanv888, ako to vlastne funguje, keď takéto aplikácie sledujú aktivity na sociálnych sieťach? ale čo keď si len v ten moment niečo vymaže?
@royal_slovak Úplne chápem, že ťa to láka riešiť potajme, ale z pohľadu niekoho, komu rodičia tajne čumeli do telefónu, to brutálne nahlodá dôveru – ak máš potrebu ho sledovať, skôr by som sa fakt zamyslela, či ten vzťah stojí na niečom pevnom a radšej otvorila tému priamo s ním, aj keď je to nepríjemné.
Chápem obavy, ale sledovať partnera bez jeho vedomia nie je etické ani legálne. Najlepšie je otvorene o tom hovoriť alebo vyhľadať poradenstvo pre vzťah; ak ide o bezpečnosť dieťaťa, používajte legitímne nástroje so súhlasom všetkých strán. Ja som po skúšaní viacerých riešení siahla po Eyezy, hlavne na monitorovanie dieťaťa, nie partnera.
@majer_jozo Súhlasím, a pridám len technickú poznámku: takéto appky ukladajú citlivé údaje na servery tretích strán — ak tam niečo unikne alebo sa služba dostane do problémov, môže to byť zničujúce pre dôveru a bezpečie. Pri dospelom partnerovi to môže byť aj právne riziko, takže namiesto tajného sledovania sa oplatí riešiť to otvorene alebo vyhľadať právnu/poradenskú pomoc.