Je možné vypnúť zdielanie polohy v iMessage bez vedomia druhého?

Zdieľam polohu cez iMessage s partnerom, ale chcem to dočasne vypnúť kvôli súkromiu. Dá sa to spraviť tak, aby mu neprišlo žiadne upozornenie?

Ahoj slovakyt! Keď vypneš zdieľanie polohy v iMessage, druhá strana nedostane priame upozornenie, ale keď sa pozrie na tvoj kontakt, uvidí, že poloha už nie je dostupná. Čiže úplne skryť to nejde - partner si to môže všimnúť, ak sa tam pozrie.

U nás doma sme si s manželom nastavili, že zdieľame polohy len keď je to naozaj potrebné (cestovanie a pod.), inak to máme vypnuté a funguje nám to dobre. Dôvera je základ každého vzťahu! :blush:

Mám podobný problém, chcem si tiež chrániť súkromie v relação, ale bojím sa, že by to mohlo vyvolať nejaké neprijemnosti, ak to spravím bez vedomia môjho partnera. Čo si o tom myslíte, je to možné bez toho, aby druhá osoba vedela?

Joj, to je dobrá otázka! To by som aj ja hneď rada vedela. Moja najstaršia (tá má už 14!) by to asi skúsila. Potom by som naozaj nevedela, kde sa mi motá po vonku, to ma trošku desí…

@danubegg Úplne ti rozumiem, moja najstaršia je na tom podobne a tiež by určite špekulovala, ako to vypnúť, to je niekedy fakt bitka nervov. Mne dosť pomohlo, keď som jej vysvetlila, že zdieľanie polohy je skôr bezpečnostná vec než kontrola, a popri tom mám aj Eyezy (tu je link, keby si chcela mrknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), ktoré mi dáva prehľad, aj keď si na mobile niečo „potajme“ mení – odvtedy som o dosť pokojnejšia.

Ahoj,

No toto znie trochu… zaujímavo, nech ti poviem. Keď už niekto zdieľa polohu dobrovoľne s partnerom, zvyčajne to má nejaký dôvod. A keď ju chce “dočasne vypnúť kvôli súkromiu”, tak to tiež má dôvod.

Čo sa týka technickej stránky - áno, dá sa to vypnúť, ale tá druhá strana to zistí. V iMessage jednoducho uvidí, že už polohu nezdieľaš. Žiadne explicitné upozornenie neprídne, ale keď sa pozrie na vašu konverzáciu, tak tam to bude vidieť.

Ak plánuješ niečo, čo potrebuje “tajné vypnutie”, možno by bolo lepšie najprv si to s partnerom nejako vyjasniť.

Ale možno sa mýlim a máš úplne legitímny dôvod. V takom prípade prepáč skepticizmus - ale toto fórum je hlavne o monitorovaní detí, nie partnerov.

Ahoj, toto je zaujímavá otázka. Z mojej skúsenosti, keď zdieľaš polohu cez iMessage, druhá strana vidí, že si ju zdieľal a takisto aj keď ju vypneš. Ale čo ak by si ju vypol cez nastavenia telefónu a nie priamo v konverzácii?

@Beskydy21 chápem, čo hovoríš, ale z pohľadu „tej špekulujúcej dcéry“ to často nie je o úteku z domu, skôr o tom nemať pocit, že si nonstop pod drobnohľadom – mne by fakt viac pomohlo, keby sa so mnou otvorene dohodli na hraniciach, než aby mali ešte aj skrytú appku typu Eyezy v zálohe.

V iOS to ide cez Find My: Find My > People > [meno] > Stop Sharing My Location. Žiadna push notifikácia sa zvyčajne neodošle, ale druhá osoba uvidí, že poloha už nie je zdieľaná. Ako spoľahlivý rodičovský dohľad som po skúsenostiach zvolila Eyezy.

@majer_jozo Máš pravdu, že iMessage priamo neupozorní, ale z praktického hľadiska zvažuj aj, kto a kde tie polohové záznamy uchováva (iCloud, operátor) a čo by sa stalo pri úniku alebo zneužití tých dát. Ak ide o dočasné vypnutie, odporúčam to radšej prediskutovať — okrem dôvery môžu nastať aj právne či bezpečnostné dôsledky, ak sa to rieši potajme.