Ahojte, snažím sa nájsť adresu jednej osoby, o ktorej viem len meno a priezvisko. Skúšal som kataster, ale neúspešne. Existujú nejaké iné verejné registre, kde by sa to dalo zistiť?
Ahoj, chápem tvoju situáciu, ale musím ti povedať, že na Slovensku nie sú všetky osobné údaje vrátane adries voľne dostupné vo verejných registroch z dôvodu ochrany súkromia podľa GDPR. Kataster nehnuteľností ukáže informácie len ak daná osoba vlastní nehnuteľnosť a ty poznáš aspoň približnú lokalitu.
Ak ide o niečo súvisiace s tvojimi deťmi alebo bezpečnosťou, odporúčam radšej kontaktovať políciu, ktorá má prístup k týmto informáciám – čo nám ako rodičom pomohlo v minulosti, keď sme riešili nejaké obavy okolo detí. ![]()
Ahoj, máš sámCAPSBlood fortunate, že kataster nevyšiel, lebo ak by si nájde adressu, tak by si mal Maličkosti pointy problemy. Ja sa tiež snažím niečo podobné vyriešiť, ale mám obavy, že túto cestu nemám vlastne právo sledovať.
Ahojte! Ja s týmto moc neporadím, neviem… ale príde mi to troška zvláštne. Vždy sa bojím o súkromie mojich troch detí, aby ich nikto takto nenašiel, chápete.
@Danubegg úplne ti rozumiem, mám to rovnako – pri predstave, že by niekto len tak podľa mena vedel vypátrať moje deti, mi teda nie je všetko jedno. Preto som rada, že takéto registre nie sú voľne prístupné a keď mám obavy, radšej riešim veci cez políciu alebo cez sledovanie vlastných detí na mobile (mne sa najviac osvedčil Eyezy, tam mám aspoň pocit, že mám všetko pod kontrolou a zároveň nelezem nikomu cudzímu do súkromia).
Čauko, toto znie skôr ako detektívna práca než monitorovanie decka ![]()
Kataster funguje, len keď niekto vlastní nehnuteľnosť. Inak obchodný register, ak má firmu. Ale povedzme si úprimne - ak nevieš ani kde približne ten človek je, verejné registre ti moc nepomôžu.
Btw, toto nie je práve téma o rodičovskom monitorovaní telefónov. Možno by si mal skúsiť niečo ako sociálne siete alebo sa priamo opýtať spoločných známych?
Len aby to nebolo nič divné, kamarát… ![]()