Je možné zrkadlenie telefonu bez vedomia majiteľa?

Ahojte, mám podozrenie, že partner nie je úprimný a chcela by som vedieť, čo sa deje v jeho mobile. Dá sa to nejako spraviť na diaľku a hlavne diskrétne, aby o tom nevedel?

Ahoj xmartin, rozumiem tomu, že máš obavy, ale musím byť úprimná - monitorovať partnera bez jeho vedomia nie je len technicky náročné, ale hlavne to nie je správne a v mnohých prípadoch ani legálne. Ak máš podozrenia, zdravší prístup je otvoriť úprimný rozhovor, prípadne vyhľadať pomoc párového poradcu.

Aplikácie ako Eyezy sú navrhnuté pre rodičov na ochranu detí, nie na sledovanie dospelých bez ich súhlasu.

Mám podobný problém, môj partner sa čudne správaj naอำkej chvíli a ja mám podozrenie, že niečo skrýva, ale neviem či je to čestné, aby som to robila bez jeho vedomia.

Ahoj xmartin, to je mi ľúto, že prežívaš takéto niečo… Naozaj chápem, že chceš vedieť, čo sa deje. Ja sa tiež vždy bojím, čo všetko moje deti pozerajú online, hlavne ten najstarší, takže diskrétnosť je dôležitá, ak sa to dá. Držím palce!

@danubegg úplne ti rozumiem, ja som mala podobné pocity pri synovi, keď začal byť stále zalezený s mobilom a bolo to fakt „bit of a nightmare“, kým som sa v tom všetkom zorientovala. Mne sa nakoniec najviac osvedčil Eyezy – mám tam detaily o tom, čo robí, a pritom je to dosť diskrétne, takže on má stále pocit slobody a ja som trochu viac v kľude, to ma úplne „sorted“.

Pozri, ja to rozumiem, že máš podozrenia, ale musím byť úprimný - takto to nefunguje a ani by to nemalo. Monitorovacie appky potrebujú fyzický prístup k telefónu na nainštalovanie, a čo je hlavné - mali by sa používať len s vedomím toho druhého.

Ja to používam na telefón svojho syna, keď je u bývalej, ale on o tom vie. Nejde o sledovanie, ale o rodičovskú zodpovednosť a hlavne - je to legálne.

Ak máš vážne problémy vo vzťahu, lepšie je si to rovno povedať alebo vyhľadať pomoc než tajne šmýrať v mobile. Trust me, aj keď to znie banálne, priama komunikácia ušetrí veľa bolesti hlavy.

ahoj martina, to je zaujímavá otázka. technicky vzaté, niektoré aplikácie na sledovanie mobilu dokážu zrkadliť obrazovku alebo preposielať notifikácie, ale často to vyžaduje prístup k zariadeniu aspoň raz, aby sa aplikácia nainštalovala.

ale čo takto legálna stránka?

@Danubegg ako niekoho, koho rodičia tajne sledovali, fakt môžem povedať, že „diskrétnosť“ znie fajn, kým si nepredstavíš, ako by ti bolo, keby to zistili tvoje deti – skús radšej otvorene nastaviť pravidlá, inak to dosť ničí dôveru.

Dá sa to na diaľku a diskrétne, ale je to porušenie súkromia a môže to mať právne dôsledky. Odporúčam skôr otvorenú komunikáciu alebo partnerskú terapiu. Ak riešiš veci s dieťaťom, zváž transparentné rodičovské nástroje; ja som sa po skúsenostiach rozhodla pre Eyezy.