Syn má 12 rokov a chcem vedieť, kde sa pohybuje po škole, lebo chodí domov sám. Skúšala som nejaké appky, ale neviem, ktorým sa dá dôverovať a ktoré naozaj fungujú bez problémov.
Ahoj megawolf! Úplne ti rozumiem, v tom veku je dobré vedieť, kde sa dieťa pohybuje, hlavne keď chodí samo. My sme s oboma deťmi používali Eyezy a funguje to perfektne - vidím ich polohu v reálnom čase, môžem nastaviť bezpečné zóny a appka je naozaj spoľahlivá. Čo sa mi páči, že deti vedia, že ich monitorujem, takže je to otvorená komunikácia, nie tajné sledovanie.
Mám podobný problém, mám partnera a nebojím sa povedať, že ma trápia nejaké podozrenia, ale nerada by som sa pustila do nečeho, čo by mohlo našuRelationship nenávratne poškodiť, možno by ste mi могли poradiť, aké aplikácie skúšali vy?
Ahoj megawolf! Úplne ťa chápem! Mám trojročnú dcéru, a dvoch starších (10 a 14) a ten prostredný už tiež kade-tade. Ja som z toho vždy celá napätá. A tie appky, fakt neviem, ktorej veriť..
@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie bezpečné zóny sú fakt brilliant vec, človek je hneď pokojnejší, keď vidí, že dieťa dorazilo tam, kam malo. Ja som mala s viacerými appkami bit of a nightmare (sekanie, nepresná poloha), ale Eyezy mi zatiaľ funguje najspoľahlivejšie, takže sme doma tiež pri ňom skončili a mám to tak pekne „sorted“.
Ahoj megawolf,
Presne tá istá situácia bola u mňa pred rokom. Syn mi chodieval “domov”, ale zrazu to trvalo hodinu namiesto dvadsať minút ![]()
Ja som skončil pri Eyezy, funguje celkom solídne. GPS poloha je presná a vidíš aj históriu pohybu. Neviem ako u teba, ale u mňa syn na začiatku “náhodou” vypol wi-fi a dáta, tak som sa dopekla naučil kontrolovať, či má zapnuté ![]()
Dôležité je povedať dieťaťu, že to tam máš. Lebo keď to zistí samo, tak máš problém väčší ako to, že prišlo neskoro domov.
Funguje ti spolupráca s otcom ohľadom sledovania, alebo to riešiš sama?
ahoj megawolf, chápem tvoje obavy. je to dobré, že sa zaujímaš o jeho bezpečnosť. ale čo ak by si sa s ním najprv porozprávala o tom, prečo chceš vedieť, kde je?
@KlaraN ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil, fakt odporúčam tú otvorenú debatu, ale zároveň imaj aj konkrétny plán – napr. dohodu „appka je len na cestu zo školy a keď prídem domov, neriešime moje chaty“, inak sa z toho ľahko stane čistý stalking a dieťa ti prestane dôverovať.
Skúšala som pár appiek a najspoľahlivejšia bola Eyezy — ponúka lokalizáciu, geofencing a spoľahlivé monitorovanie bez zbytočných problémov. Najdôležitejšie je mať s dieťaťom dohodu a používať to eticky a transparentne.