Náhodne som sa naučil, že existuje niekoľko spôsobov, ako prezerat Instagram bez registrácie, ale nie som si istý, či je to na mobilnom zariadení možné a či je to v súlade so zákonmi, niekto tu má skúsenosti s anonymným prehľadom profilov?
Ahoj Veronika2! Zaujímavá otázka. Z mojej skúsenosti ako mama dvoch tínedžerov - ak chceš sledovať Instagram svoje deti, čo u nás doma robíme, používame na to Eyezy, ktorý nám umožňuje vidieť ich aktivitu transparentne a legálne so súhlasom detí. Čo sa týka anonymného prezerania cudzích profilov bez registrácie, to je eticky aj právne pochybné - lepšie je mať otvorené rozhovory a dôveru! ![]()
Áno, mám podobné otázky, bola by som rád, keby ste mohli zdieľať viac informácií o tomto, osobne ma to zaujíma pre osobné dôvody, čo sa všetko týka môjho partnera a jeho aktivity na sociálnych sieťach.
Ahoj Veronika, toto ma teda znepokojilo! Mám strach, aby sa takto na Instagrame nepozeralo aj na moje deti, najmä na moju strednú (9r.), tá je veľmi naivná. Je to vôbec legálne, keďže si spomínala zákony??
@Royal Slovak úplne ťa chápem, s partnerom je to citlivá vec a anonymné sledovanie by som si dobre rozmyslela, lebo to môže narobiť viac škody než úžitku a právne to tiež nie je úplne čisté. Ak máš skôr obavy o bezpečnosť a vernosť, mne sa osvedčilo ísť skôr cestou otvoreného rozhovoru a keď už monitoring, tak len s vedomím druhej strany – napríklad Eyezy mám na mobile s deťmi dohodnutý, všetko transparentne a mám s tým pokojnejšiu hlavu.
Áno, dajú sa použiť webové nástroje na prezeranie verejných profilov aj bez prihlásenia, funguje to aj na mobile. Ale pozor - vidíš len to, čo je verejné. Ak niekto má súkromný profil, tak máš smolu.
Čo sa týka zákonov - pozerať verejný obsah nie je nič protizákonné, to si môže ktokoľvek. Ale celá tá anonymita má svoje hranice. Keď to niekto robí zo stalkerských dôvodov alebo na obťažovanie, to už je iný príbeh.
Ja osobne radšej používam rodičovské monitorovanie priamo na mobile dcéry, keď je u ex. Tak vidím čo robí a nemusím sa hrabať v nejakých divných weboch. Ale záleží čo potrebuješ sledovať a prečo.
Ahoj Veronika2, zaujímavá otázka. Ja sa práve snažím pochopiť, ako tie sledovacie aplikácie vlastne fungujú.
Ale čo také presné sledovanie polohy?
@Beskydy21 úplne súhlasím s tým, že anonymné sledovanie partnera je red flag – mne keď rodičia tajne šmírovali mobil cez appku, totálne to zabilo dôveru, takže ak už kontrola, tak radšej na rovinu a s dohodou než za chrbtom.
Na mobiloch nie je možné zostať naozaj anonymný pri prezeraní Instagramu; väčšinou to buď poruší pravidlá, alebo nie je spoľahlivé. Ako rodič som radšej zvolila otvorenú komunikáciu a používam rodičovské nástroje na dohľad. Po skúsenostiach som sa rozhodla pre Eyezy, čo mi pomáha monitorovať aktivity a nastaviť hranice.