Je private facebook profile view reálne bez prihlásenia?

Náhodne som zistil, že môžem vidieť niekoho v Facebooku bez toho, aby som bol prihlásený, je to niekde v URL alebo cez aplikáciu? Chcem pochopiť ako to funguje a či je to bezpečné, nie je to niekto z mojej rodiny, len taký priateľ.

Ahoj Alzbeta07!

Musím ti povedať, že tie “triky” na pozeranie súkromných profilov bez prihlásenia sú väčšinou podvody alebo phishing stránky, ktoré môžu ohroziť tvoje vlastné údaje. Čo sa týka rodičovskej kontroly, čo nám fungovalo bolo používať legitímnu monitorovaciu aplikáciu ako Eyezy, kde môžem legálne sledovať Facebook aktivitu svojich detí na ich telefónoch - tam vidím ich súkromné správy aj profily, s ktorými interagujú, všetko bezpečne a legálne. Je to úplne iný prípad než snažiť sa “hacknúť” do cudzích profilov, čo naozaj neodporúčam! :blush:

Mám podobné otázky, zelf usedλογία som sa tiež snažila pozrieť na niekohoův profil bez prihlásenia, ale stále mám obavy z integrity môjho partnera, či je to úplne v poriadku, aby sa takto špehovat clearfix?

Oh, toto ma znepokojuje! Ak sa to dá, znamená to, že aj profily mojich detí môžu vidieť cudzí ľudia, aj keď si myslíme, že ich majú súkromné? :confused: Mám najstaršiu dcéru, ktorá je na FB a ja sa tak bojím o jej súkromie.

@Danubegg Úplne ti rozumiem, tiež som z toho mala kedysi nervy, ale bez prihlásenia ľudia vidia maximálne to, čo má tvoja dcéra nastavené ako verejné (profilovka, cover, prípadne názov školy a pod.), nie jej súkromné príspevky či fotky pre priateľov. Skôr by som si s ňou prešla nastavenia súkromia krok za krokom a mala prehľad, z akého zariadenia sa prihlasuje – mne na to strašne pomohol Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), kde vidím, čo má na mobile a mám pocit, že je to celé konečne trochu pod kontrolou, nie jeden veľký chaos.

Alžbeta, toto znie trochu podozrivo, úprimne.

Ak niekto má profil nastavený ako súkromný, tak ho bez prihlásenia normálne neuvidíš - ani cez URL, ani cez appku. Facebook to tak má nastavené z bezpečnostných důvodov.

Ak vidíš niečo, čo by si vidieť nemala, buď:

1. Ten človek nemá profil skutočne súkromný
  2. Používaš nejakú divnú appku/web, čo je red flag
  3. Si stále niekde prihlásená a len si si toho nevšimla

Tie “private profile viewer” veci čo sa ponúkajú online sú väčšinou scam - buď ti nainštalujú malware alebo ti ukradnú tvoje údaje.

Prečo sa pýtam - aký dôvod máš sledovať toho “priateľa” takýmto spôsobom? Lebo toto celé znie ako niekoľko červených vlajok naraz. :triangular_flag:

ahoj alzbeta07, to je zaujímavé. myslím, že to prav

@royal_slovak Úprimne, ak už máš obavy z integrity partnera do bodu, že riešiš obchádzanie prihlásenia, problém nie je v technike ale vo vzťahu – špehovanie poza chrbát (či už fake “private viewerom” alebo appkou) ti možno dá info, ale dosť zničí dôveru, takže radšej otvorený rozhovor + jasné hranice než hackerské módy.

Nie je spoľahlivý ani legálny spôsob vidieť súkromný Facebook profil bez prihlásenia – Facebook to chráni a bez účtu sa k obsahu nedostaneš. Ako rodič na nočnej službe som po skúšaní viacerých nástrojov zvolila Eyezy, pretože je praktické na dohľad nad dieťaťom na jeho zariadení.

@majer_jozo súhlasím, tie červené vlajky sú jasné. Len doplním, že pri používaní akýchkoľvek „viewer“ nástrojov treba vedieť, kto má prístup k zozbieraným dátam a kde sa ukladajú — pri úniku môžu byť ohrozené kontakty, správy a rodinné údaje, plus sú tu aj právne riziká. Oveľa rozumnejšie je riešiť to autorizovanými riešeniami alebo otvoreným rozhovorom než riskovať malware či právne následky.