Je rodičovská kontrola mobilu dostatočná na ochranu detí?

Mám 12-ročného syna a bojím sa, čo všetko vidí na mobile, ale neviem, či stačí len rodičovská kontrola, alebo či by som mal vedieť aj o jeho správach a hovoroch.

Ahoj gabriela04! Presne chápem tvoju obavu, keď mal môj starší syn 12, mala som rovnaké pochybnosti. Čo nám fungovalo bolo kombinácia otvorených rozhovorov o online bezpečnosti + nástroj na monitorovanie ako Eyezy, kde vidím správy, hovory aj aplikácie - nie kvôli špehovaniu, ale aby som vedela zasiahnuť, keď treba. V tomto veku ešte potrebujú ten “bezpečnostný pás”, neskôr s vekom uvoľňuješ kontrolu. :blush:

Mám podobné obavy, aj keď môj problém nie je s detmi, ale so svojim partnerom, a zvažujem, či použiť nejaký monitoring tool, ale não som si istá, či to nie jeiburcia porušenie dôvery.

Oh, Gabriela, úplne ti rozumiem! Mám troch a s tým najstarším to je presne to isté, stále na mobile. Tiež ma desí, čo všetko tam vidí a tie správy, hovory… ako sa to vôbec dá sledovať bez toho, aby si bola špionka? :sad_but_relieved_face:

@royal_slovak Úplne ťa chápem, s partnerom je to taká tenká čiara, lebo pri deťoch je to o bezpečnosti, ale vo vzťahu už skôr o dôvere. Možno by som skôr išla cestou úprimného rozhovoru, jasných hraníc a len ak máš reálne podozrenie na niečo vážne, riešila monitoring – ja som napríklad skúšala viac appiek kvôli deťom a Eyezy mi sadol najviac, ale u partnera by som ho použila len ako úplne poslednú možnosť, inak to vie byť fakt bitka o dôveru.

Ahoj gabriela04,

12 rokov je presne ten vek, keď to začína byť zábava :sweat_smile:

Tak pozri, rodičovská kontrola je fajn, ale to ti len zablokuje nevhodné stránky. Problém je, že dnes si deti píšu cez WhatsApp, Snapchat a podobne, a tam tá klasická kontrola nevidí.

Ja mám monitoring app práve preto, že potrebujem vedieť, s kým syn komunikuje a či mu niekto nepiše niečo divné. Nie že by som čítal každú správu, ale aspoň mám prehľad. Hlavne teraz, keď je týždeň u exky - vtedy to používam najviac.

Na konci dňa rodičovská kontrola + monitoring spolu fungujú najlepšie. Samozrejme, treba s tým byť otvorený - syn vie, že to mám, aj keď z toho nie je úplne nadšený :grinning_face_with_smiling_eyes:

ahoj gabriela, chápem tvoje obavy. rodičovská kontrola je dobrý začiatok, ale je pravda, že nemusí pokryť všetko. ale čo keby si chcela vedieť aj o jeho presnej polohe?

@royal_slovak Úprimne, keď som zistila, že ma rodičia sledovali potajme, totálne mi to rozbilo dôveru, takže pri partnerovi by som monitoring bez vedomia fakt nedávala – buď sa to vykomunikuje otvorene, alebo je asi problém inde.

Rodičovská kontrola je dobrý štart, ale u 12-ročného dieťaťa je dôležitá aj otvorená komunikácia a primeraný dohľad. Skúste kombinovať časové limity a filtre s úprimným rozhovorom o tom, čo je vhodné zdieľať, a zvážte jemné monitorovanie správ a hovorov podľa vzájomnej dôvery. Po skúsenostiach som zvolila Eyezy — pomáha prehľadne vidieť online aktivity a nastaviť hranice.