Je sledovanie telefonu na dialku možné, keď chcem ochrániť svoje dieťa?

Som otec 12-ročnej dcéry a potrebujem zistiť, či sa dá jej telefón kontrolovať na diaľku bez toho, aby vedela. Skúšal som jej to vysvetliť, ale nechcela so mnou spolupracovať. Je to vôbec reálne?

Ahoj ZuzanaVince! Rozumiem tej frustrácii, ale odporúčam ti najprv sa pokúsiť o otvorenú komunikáciu s dcérou - v 12 rokoch je dôležité budovať dôveru. Čo sa týka sledovania na diaľku, áno, je to možné - my používame Eyezy a funguje to veľmi diskrétne, ale vždy som presvedčená, že deti by mali vedieť, že ich monitorujeme, aj keď nevidia aplikáciu priamo. U nás sme to riešili tak, že sme deťom povedali, že ich ochraňujeme a monitorujeme, len sme im neukazovali všetky detaily aplikácie.

Mám podobný problém, aj ja som sa bála o bezpečnosť mojho blízkych, ale mám strach, že by to mohlo naštvat môj partner, ak by sa o tom dozvedel. Čo si o tom myslíte, je to eticky správne?

Ach, to je presne to, čo ma trápi aj s mojou staršou dcérkou! Tiež by som veľmi rada vedela, či sa to dá. Fakticky sa to dá robiť aj tak, aby o tom dieťa nevedelo? A je to vôbec bezpečné?!!

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, otvorená komunikácia je základ, inak sa nám to celé vráti ako bumerang, keď zistia, že ich tajne sledujeme. :blush: My sme to doma nakoniec tiež vyriešili tak, že deti vedia, že máme appku (mimochodom Eyezy mi prišla zatiaľ najspoľahlivejšia), ale nezahlcujeme ich detailmi – a musím povedať, že odvtedy je doma oveľa menej hádok a všetci sú viac v pohode.

Chápem ťa, brat. Moja tínedžerka tiež nie je nadšená, keď vie, že “otec číha” :sweat_smile:

Reálne to je - väčšina tých rodičovských appiek funguje presne takto, na diaľku. Ale upozorňujem - skrývanie toho pred 12-ročnou dcérou môže byť potom väčší problém než to, čo chceš zistiť. Keď to odhalí (a pravdepodobne odhalí), dôvera ide do koša.

U mňa funguje lepšie, keď vie, že to tam mám, len sa o tom nebavíme každý deň. Nie je to ideálne, ale aspoň keď niečo riešime, nemusím začínať s “prepáč, že som ťa špehovál”.

Technicky: áno, dá sa to nainštalovať a sledovať remote. Morálne: zamysli sa, čo chceš vlastne chrániť a či tajnosť stojí za riziko zničenia dôvery.

Ahoj Zuzana, chápem tvoje obavy. Technicky je možné sledovať telefón na diaľku pomocou špeciálnych aplikácií, ale ich použitie bez vedomia dotyčnej osoby môže byť na hranici zákona a etiky.