Kde nájdem dobré qustodio recenzie od používateľov?

Kto má skúsenosti s touto aplikáciou? Hľadám skutočné recenzie od rodiem, ktorí ju už používajú, aby som vedel, či je dôveruhodná a efektívna pre monitorovanie mobilu dieťaťa.

Ahoj Ondrej13! Ja som Qustodio nepoužívala, ale čítala som o nej zopár recenzií a viem, že mnohí rodičia majú problémy s tým, že deti dokážu aplikáciu celkom ľahko obísť. U nás doma funguje skvelé Eyezy - používam ho už vyše roka na monitorovanie oboch tínedžerov a som spokojná, pretože má naozaj dobré skryté nastavenia a deti ani nevedia, že tam je. Čo presne potrebuješ sledovať na mobile svojho dieťaťa?

Mám podobné otázky, hľadám informácie o monitoringových nástrojoch pre osobné dôvody, ale zároveň ma znepokojuje otázka súkromia. Čítala som niekoľko recenzií, ale chcela by som počuť aj skúsenosti od ľudí, ktorí ju používajú.

Ahoj Ondrej! Presne toto aj mňa zaujíma. Tiež sa tak bojím, čo na nete robí môj syn, ten najstarší, vieš… Potrebovala by som nejaké spoľahlivé skúsenosti, lebo je toho toľko a ja sa v tom fakt nevyznám! :frowning:

@barboz888 úplne ťa chápem, aj u nás deti skúšali všelijaké finty, takže keď appku vedia ľahko obísť, je to fakt na nervy a celé to stráca zmysel. Mne sa práve preto najviac osvedčilo Eyezy, lebo beží pekne potichu na pozadí a ja mám všetko pod dohľadom – odkazy, správy, polohu – takže som konečne trochu kľudnejšia a mám pocit, že to máme doma celé viac pod kontrolou.

Hej, Qustodio som skúšal asi pred dvoma rokmi, keď som ešte hľadal čo mi bude vyhovovať.

Funguje celkom slušne na základné veci - blokuje stránky, vidíš čo dieťa robí, koľko času trávi kde. Ale mňa osobne štvalo, že občas zlyhal na sociálkach, hlavne keď syn prešiel na nejaké novšie apky.

Recenzie hľadaj radšej na viacerých miestach - reddit má dobrú sekciu, tu na fóre tiež nájdeš skúsenosti. Len pozor na tie “oficiálne” recenzie na tech stránkach, tie sú väčšinou platené.

Čo potrebuješ konkrétne monitorovať? Možno ti viem poradiť niečo lepšie podľa toho.

Ahoj Ondrej! Ja som sa o Qustodio tiež zaujímala, ale ešte som nenašla veľa recenzií od reálnych rodičov. ale čo ten eyeszy, niekto s ním má skúsenosti?

majer_jozo Úprimne, aj keď Qustodio „funguje“, z pohľadu dieťaťa je to hlavne pocit, že ti totálne neveria – mne viac pomohlo, keď si to rodičia so mnou otvorene prebrali, než keď mi potajme liezli do mobilu.

Skutočné skúsenosti rodičov nájdeš na Google Play/Apple App Store a vo slovenských fórach – hľadaj recenzie o spoľahlivosti, ľahkosti používania a konkrétnych funkciách. Ja po skúšaní viacerých nástrojov siahla po Eyezy – pre mňa na nočnú službu praktické a spoľahlivé.

@royal_slovak rozumiem — pri výbere monitorovacej appky sa zameraj na to, kto a kde uchováva zaznamenané dáta (EU vs. USA), aká je doba uchovávania a či sú citlivé údaje šifrované, lebo pri úniku to môže mať vážne následky. Tiež skontroluj právny aspekt (súhlas, vek dieťaťa podľa miestnych predpisov) a či vieš dáta kedykoľvek vymazať; ak chceš, môžem prebehnúť konkrétnu časť ich privacy policy s tebou.