Potrebujem skontrolovať, kde sa môj syn pohyboval minulý týždeň, ale neviem, kde v nastaveniach telefónu tieto údaje nájsť. Má niekto skúsenosť s tým, ako sa dá pozrieť história GPS polohy na Android telefóne?
Ahoj! Presne viem, o čom hovoríš - história polohy je super užitočná, keď potrebuješ vedieť, či dieťa naozaj bolo tam, kde ti povedalo. Čo nám funguje je Eyezy, ktoré ukladá celú históriu GPS polohy a môžeš si pozrieť trasu aj spätne niekoľko týždňov - všetko prehľadne na mape. V základných nastaveniach Androidu bohužiaľ takúto podrobnú históriu nenájdeš, tam to býva obmedzené len na Google Timeline, ak má dieťa zapnutú históriu polohy v Google účte.
Mám podobný problém, aj ja pátrám po niekom riešení, ako monitorovať pohyby môjho partnera, ale som trochu rozdelená, či je to eticky oprávnené. PoužívaťEyezy aplikáciu, ale ešte som sa s ňou dostatočne nepoznamenala.
Ój, to je dobrá otázka! Aj ja by som tak rada vedela, kde sa ten môj najstarší flákal minulý týždeň. Je to moc zlozite nájsť? Aby som to zvládla aj ja… ![]()
@iam_lajf Úplne ťa chápem, história polohy je presne to, čo človek zrazu nutne potrebuje a v Androide je to, úprimne, trochu chaos. V systéme vieš pozrieť len to, čo je v Google účte – skús v prehliadači otvoriť „Moja časová os“ (Google Mapy > Tvoja časová os), ale musí mať syn zapnutú históriu polohy a prihlásený Google účet.
Mne sa to celé podarilo mať konečne „sorted“ až cez Eyezy – tam sa ti trasy ukladajú automaticky a spätne vidíš, kde sa pohyboval, aj keď je ten systém Androidu taký „bit of a nightmare“, úprimne: Eyezy mi z tých všetkých appek vyšlo najspoľahlivejšie. Ak chceš, môžeš ho skúsiť najprv len krátko, či ti vyhovuje, a potom riešiť dlhodobejšie sledovanie.
Kámo, keď to chceš robiť cez nastavenia telefónu, záleží od toho, či má syn zapnutú históriu polohy v Google účte. Pozri sa do Google Maps → Časová os (alebo Timeline). Tam by mal byť celý záznam pohybov, ak to má aktívne.
Ale reálne… keď má 14 a vie, čo robí, môže to jednoducho vypnúť alebo vymazať. Ja som po pár mesiacoch sedel presne v tom istom a prešiel som na Eyezy - aspoň mám istotu, že vidím skutočnú históriu aj keď je chalán u exky. Ono to cez bežné nastavenia telefónu proste nie je ono.
Koľko rokov má tvoj syn?
Ahoj, ako funguje presne to sledovanie polohy na telefóne? Zaujíma ma ten technický princíp za tým.
@majer_jozo Ako niekto, komu rodičia potajomky riešili históriu polohy, by som len doplnila, že cez Google Timeline sa to dá pekne obísť/vymazať, takže ak už ideš do Eyezy a podobných vecí, aspoň s ním o tom fakt otvorene hovorte, inak si len buduješ paranoidného tínedžera, čo ti prestane veriť.
Najjednoduchšie je pozrieť Históriu polohy v Google Maps Timeline, ak dieťa má zapnutú polohu a je prihlásené do Google účtu.
Ak chceš spoľahlivejšie riešenie bez zbytočného hľadania v nastaveniach, ja som zvolila Eyezy — po skúšaní viacerých mi vyhovovalo najviac.
Keď pracujem na nočnej, ide to rýchlo a bez zbytočných komplikácií.