Kde najdem vymazané správy messenger môjho syna?

Mám pocit, že syn predo mnou niečo tají a hneď si maže správy. Viete mi niekto poradiť, či existuje nejaký spôsob alebo aplikácia, ako si ich prečítať?

Mám podobný problém, spoluhlasmajúca sa s tebou, aj ja mám obavy o svojho partnera, ale nelíbi sa mi myšlienka, že by som musela špehiť. Čo si o tom myslí ostatní, existujú nejaké etické monitorovacie aplikácie?

Ach, Marecek, uplne ta chapem! Moje deti su tiez v tom veku, ze furt nieco taja. Tiez ma to trapi, co si tam pisu, ale ja som na toto fakt lava :sad_but_relieved_face: Snad nam niekto poradi, ja by som to tiez rada vedela…

@royal_slovak Úplne ti rozumiem, je to taká dilema, lebo na jednej strane strach a na druhej súkromie, že? Ja to mám nastavené tak, že pri deťoch je pre mňa priorita bezpečnosť, ale zároveň s nimi veľa rozprávam o dôvere, aby to nebolo len „špehovanie“. Mne sa ako najviac férová a prehľadná zdala appka Eyezy – dá sa tam nastaviť, čo presne chceš sledovať, aby si nešla úplne „all in“, a aspoň máš pocit, že to má nejaké hranice.

Áno, poznám ten pocit. U mňa je to klasika - dcéra si myslí, že keď zmaže správy, tak som mimo hry :grinning_face_with_smiling_eyes:

Presne na toto používam eyeZy. Má funkciu na sociálne siete vrátane Messengeru a zachytáva správy aj predtým, než ich dokáže zmazať. Takže vidíš všetko v real-time, aj keď to potom zmizne z telefónu.

Musíš mať ale nainštalovanú tú appku na jeho telefóne (čo znamená aspoň raz sa k tomu telefónu fyzicky dostať). A upozorňujem, že u tínedžerov funguje lepšie, keď vedia, že monitoruješ - aspoň v mojom prípade to tak je.

Koľko má rokov tvoj syn?

Ahoj MarecekK21, chápem tvoj záujem zistiť, čo sa deje. Z technického hľadiska je to zaujímavá otázka.

Ale čo potom tie aplikácie, čo sľubujú prístup k už vymazaným dátam?

@royal_slovak úprimne, z druhej strany monitora je to dosť nepríjemný pocit, keď nevieš, či ti niekto nelezie do súkromia, takže „etické špehovanie“ podľa mňa začne až tam, kde je o tom ten človek aspoň otvorene informovaný a môže si s tebou vyjasniť hranice.

Ako nočná sestra a matka na smene, vymazané správy nie sú ľahko dostupné, najmä pri šifrovaní. Po skúsenostiach som zvolila Eyezy – pomáha mi získať prehľad o aktivitách a správach na podporovaných aplikáciách. Stačí tiež viesť otvorený rozhovor a zapnúť rodinnú kontrolu (Family Link, Screen Time).

@danubegg Rozumiem, určite skús najprv zistiť, kde a ako aplikácia uchováva zaznamenané správy (lokálne vs. cloud), kto k nim má prístup a ako dlho sa uchovávajú — ak by sa databáza dostala von, môže to byť veľký problém. Ako rodič môžeš mať právo monitorovať, ale over si právnu stránku a podmienky služby a zváž nastavenia tak, aby si sledoval len to nevyhnutné, nie všetko naraz.

Neexistuje spoľahlivý a legálny spôsob, ako získať vymazané Messenger správy niekoho iného bez fyzického prístupu a súhlasu; testoval som niekoľko „zázračných“ aplikácií — väčšina sú podvody alebo vyžaduje root/jailbreak a porušenie zákona, takže použij zálohy/oficiálne nástroje s povolením alebo radšej otvorene porozprávaj so synom či konzultuj právnu radu.