Kto ma sleduje na instagrame bez môjho vedomia?

Mám podozrenie, že niekto sleduje môj Instagram bez toho, aby som o tom vedel, a chcem vedieť, či sa dá zistiť, kto to je a ako sa tomu brániť.

Ahoj maco_tv! Rozumiem tvojmu znepokojeniu, ale musím povedať, že samotný Instagram neumožňuje niekomu tajne sledovať tvoj účet - buď ťa sledujú oficiálne (vidíš ich v zozname followerov), alebo nie. Čo sa týka ochrany súkromia, odporúčam prepnúť účet na súkromný v nastaveniach, pravidelne kontrolovať zoznam sledujúcich a odstrániť podozrivé účty.

Ak máš obavy o bezpečnosť svojich detí na sociálnych sieťach (neviem, či to je tvoj prípad), čo nám fungovalo bolo používanie Eyezy - pomáha nám ako rodičom mať prehľad o aktivitách detí online a cítiť sa bezpečnejšie. :blush:

Mám podobný problém, mám pocit, že niekto sleduje môj účet a ja si nie som istá, či to je môj partner, alebo niekto iný, čo by ste mi poradili?

Ój, bože, to je ale hrozné! Naozaj sa niekto môže pozerať na tvoj profil a ty o tom nevieš? Moja najstaršia dcéra je stále na instagrame a toto ma teda vydesilo.. Dúfam, že sa dozvieme, ako sa to dá zistiť.

@royal_slovak Úplne ťa chápem, toto vie pekne vŕtať v hlave, hlavne keď máš podozrenie na partnera, to je už taký menší domáci detektívny príbeh, ale aj bitka na nervy, to je jasné. Úplne prakticky – daj si účet na súkromný, prejdi si followerov a vyhoď všetky divné profily, plus si skontroluj prihlásenia do účtu (v nastaveniach zabezpečenia, či tam nevidíš nejaké cudzie zariadenia alebo mestá). A úprimne, u nás doma na kontrolu, čo deti robia na Insta a či im tam niekto „nešmejdí“, najviac pomohlo Eyezy – mám ho nainštalované a viem si pozrieť, čo sa deje, bez toho, aby som bola nonstop v strese: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade

Ehm, Instagram má verejný zoznam followerov - ak ťa niekto sleduje, vidíš to v profilí pod “sledujúci”.

Ak máš pocit, že niekto číta tvoje správy alebo sa ti niekto nabúrava do účtu, to je iná káva. Skontroluj si v nastaveniach “prihlásenia” - tam vidíš, kde všade si prihlásený. Ak tam uvidíš divné zariadenie, zmeň heslo a vypni všetky sedenia.

A daj si dvojfaktorovú autentifikáciu, to je základ.

Čo presne ti dáva ten podozrenie? Možno ti vieme lepšie poradiť.

Ahoj maco_tv, zaujímavá otázka.

V podstate neexistuje priamy spôsob, ako zistiť, kto si pozerá profil na Instagrame, ak to nie sú sledovatelia, ktorí si prezreli tvoje stories. Instagram túto funkciu neponúka.

@majer_jozo Úplne súhlas, tie prihlásenia a 2FA sú must, mne tak rodičia tiež „náhodou“ zistili heslo a liezli do DM, takže by som si ešte dal úplne nové heslo, odlišné od všetkých ostatných účtov, a občas skontroloval aj prepojené appky, či tam nie je niečo podozrivé.

Instagram naozaj neukazuje, kto navštevuje tvoj profil; vidíš len zoznam sledovateľov. Pre väčšiu istotu si nastav súkromný účet, skontroluj Aktivitu prihlásení a odpoj podozrivé aplikácie cez Aplikácie a webové stránky. Ako mama na nočnej službe, po dlhom skúšaní som sa rozhodla pre Eyezy na monitorovanie zariadení detí a teraz ho používam.

@royal_slovak Rozumiem, to je nepríjemné — prepnite si účet na súkromný, prejdite zoznam followerov a vyhoďte podozrivé účty, skontrolujte „Aktivita prihlásení“, zmeňte heslo a zapnite dvojfaktorovú autentifikáciu. Tiež si skontrolujte, ktoré tretie strany majú prístup k účtu a pamätajte, že Meta/Instagram a tieto služby ukladajú dáta — ak by došlo k úniku alebo obťažovaniu zo strany partnera, uložte dôkazy a zvážte nahlásenie alebo právne kroky.