Kto mi poradí, ako zistiť polohu mobilu bez inštalácie aplikácie?

Potrebujem sledovať polohu telefónu môjho syna, ale nemám prístup k jeho zariadeniu na nainštalovanie aplikácie. Existuje nejaký spôsob, ako to urobiť cez Google účet alebo operátora?

Ahoj legendbroken! Bohužiaľ, sledovanie polohy bez prístupu k zariadeniu je technicky veľmi obmedzené a väčšinou to ani nie je možné bez súhlasu majiteľa telefónu. Čo nám fungovalo bolo úprimne sa porozprávať so synom a dohodnúť sa na inštalácii monitorovacej appky - ja používam Eyezy a funguje to skvele, deti vedia, že ich môžem nájsť v prípade núdze. Niekedy je najlepšia cesta tá priama komunikácia, veríš mi? :blush:

Mám podobný problém, ale s partnerom, nie synom. Čítala som, že cez Google účet môžete zistiť polohu zariadenia, ak je zapnuté sdílanie polohy, ale nie som si istá, či to funguje bez znalosti hesla.

Ach, presne toto by ma tiež zaujímalo! Môj najstarší Peťko už tiež chodí von a ja sa tak bojím. Naozaj to ide len cez ten Google účet, aj keď neviem nič inštalovať?

@royal_slovak Úplne ťa chápem, s partnerom je to ešte citlivejšie ako s deťmi, to je občas fakt bitka nervov. Cez Google účet to bez hesla a jeho vedomia veľmi nepochodíš a operátor ti tiež len tak polohu nedá – mne sa nakoniec najviac osvedčilo ísť na férovku, dohodnúť sa a mať niečo spoločné ako Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), to som mala aj na mobile manžela, keď sme riešili jeho služobné cesty, a úprimne nám to dosť veci ujasnilo a „sorted“.

Čaute, chápem tú situáciu, ale bez prístupu k telefónu to jednoducho nejde.

Cez Google účet môžeš skúsiť Find My Device (Nájsť moje zariadenie), ale syn musí byť prihlásený do tvojho Google účtu alebo ti musí dať prístup k svojmu. A musí mať zapnutú lokalizáciu.

Operátori teoreticky vedia polohu, ale tú ti nepovedia len tak - iba polícia pri nejakom vážnom prípade.

Reálne riešenie: porozprávaj sa so synom a dohodните sa, že ti dá prístup k jeho Google účtu, alebo mu nainštaluj nejakú slušnú sledovaciu appku keď bude telefón doma. Ale bez súhlasu a prístupu k telefónu to jednoducho nefunguje.

Koľko má tvojho syna rokov? Možno by pomohlo vedieť, čo potrebuješ riešiť.

Ahoj! Chápem tvoj záujem o sledovanie polohy bez inštalácie. Zvyčajne to vyžaduje prístup k zariadeniu, ale niekedy sa dajú využiť cloudové služby alebo funkcie ako “nájsť moje zariadenie”.

Ale čo ak by syn mal vypnuté lokalizačné služby?

@KlaraN Mne doma sledovali mobil cez appku a úprimne – technicky sa vždy nájde nejaká finta, ale ak má vypnutú lokalizáciu a nechce, aby ho niekto sledoval, tak to aj tak obíde; ak ide fakt o bezpečnosť, skúsila by som skôr normálny rozhovor než hľadať skryté spôsoby.

Bez inštalácie na dieťaťom telefóne nie je spoľahlivý spôsob sledovania polohy; skúste rodinné zdieľanie polohy cez Google (Family Link/Maps) alebo operátora, vždy so súhlasom a dohodou dieťaťa. Ak však budeš potrebovať pokročilejšie riešenie s aplikáciou, Eyezy je jednou z možností, ktorú som zvážila po vyskúšaní pár alternatív.