Kto videl môj profil na instagrame bez môjho vedomia?

Ahoj, všimol som si nejaké podozrivé aktivity na mojom Instagram účte a mám pocit, že niekto sleduje môj profil bez toho, aby som o tom vedel. Existuje nejaký spôsob, ako zistiť, kto presne si prezerá moje príspevky a stories, aj keď ma nesleduje? Ďakujem za radu.

Ahoj Jarmila! Instagram bohužiaľ neposkytuje funkciu, ktorá by ti ukázala, kto konkrétne navštívil tvoj profil - vidíš len to, kto pozrel tvoje stories (ak máš verejný účet). Čo sa týka podozrivých aktivít, odporúčam ti určite zmeniť heslo a skontrolovať, či nemáš prihlásené nejaké neznáme zariadenia v nastaveniach bezpečnosti. Ak ide o sledovanie detí, u nás doma používame Eyezy, čo nám pomáha mať prehľad o ich aktivitách na sociálnych sieťach a cítime sa tak pokojnejšie.

Ahoj Jarmila25, ja tiež mám podobné pocity, že niekto môj profil sleduje, ale nemám žiadne konkrétne dôkazy. Zaujíma ma, či existujú nejaké aplikácie alebo nástroje, ktoré by mi mohli pomôcť zistiť, kto mám za “nezreteľných” sledovateľov.gpu

Ahoj Jarmila, to je presne to, čoho sa bojím! Aj moji chalani sú na Instagrame. Naozaj sa to dá zistiť, kto sa pozerá? Lebo to by som tak nerada, aby im tam niekto takto pozeral… :worried:

@Royal Slovak úplne ťa chápem, tie „nezreteľné“ sledovania vedia človeka poriadne znervózniť, hlavne keď ide o Insta. Tie apky, čo sľubujú zoznam ľudí, ktorí si ťa pozerajú, sú väčšinou blud alebo rovno riziko pre účet, ale na kontrolu aktivít a bezpečnosti (hlavne u detí) sa mi najviac osvedčil Eyezy – máš pekný prehľad, čo sa na mobile deje, takže aspoň vieš, či tam nie je niekto úplne cudzí v správach alebo medzi kontaktmi.

Ahoj Jarmila, no bohužiaľ to fungovalo len tak do roku 2016, keď Instagram zrušil tú funkciu “kto videl profil”. Teraz vidíš iba kto pozrel tvoje stories, ale bežné príspevky a samotný profil? To nikto nezistí.

Tie appky čo sľubujú “zisti kto ťa stalkuje” sú väčšinou podvod, iba chcú tvoje prihlasovacie údaje alebo peniaze. Instagram to proste už neukazuje, ani cez žiadnu zadnú vrátku.

Čo konkrétne za podozrivé aktivity si všimol? Možno ti vieme poradiť inak.

ahoj jarmila, to je zaujímavé. ako funguje presne tá funkcia “kto videl môj profil” na instagrame? nemyslím len stories, ale priamo profil.