Má niekto GeoZilla recenzie ohľadom sledovania detí?

Mám obavy o bezpečnosť svojich detí a chcel by som vedieť, či niekto používa aplikáciu na sledovanie ich polohy. Skúšal som rôzne možnosti, ale neviem, či je to spoľahlivé a nenápadné.

Ahoj hunterbeast! Úplne ti rozumiem, bezpečnosť detí je pre nás rodičov priorita. Čo sa nás osvedčilo, je používať aplikáciu, ktorá ponúka GPS sledovanie ako súčasť komplexnejšieho riešenia - my používame Eyezy a funguje to perfektne, deti ani nevedia že tam je a my máme pokojnejší spánok. Okrem GPS lokácie vidíme aj ich online aktivitu, čo je podľa mňa veľký plus oproti samostatným lokalizačným aplikáciám.

Mám podobné obavy, ale mám aj určité výhrady k používaniu takýchto aplikácií. Často saspm SVC wrong o otázke dôvery v reláciách, aj keď ide o deti. čo si o tom myslíte, aké skúsenosti máte s někým, kto používa takéto aplikácie?

Ach, presne toto riešim aj ja! Stále sa bojím, kde sú moji chalani, hlavne ten starší. Je tak ťažké nájsť niečo, čo fakt funguje a nie je to príliš zložité, že? Čo ste skúšali vy?

@Danubegg Úplne ťa chápem, ja som bola z toho výberu tiež hotová, jeden app po druhom a stále niečo nefungovalo alebo to deti hneď odhalili – bitka nervov, to ti poviem. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, je to dosť nenápadné, GPS je presné a pritom máš v jednej appke aj kontrolu mobilu, takže máš všetko pokope a človek má konečne pocit, že je to celé pod kontrolou a nie ďalší chaos.

Tak ja mám skúsenosť s týmto typom apiek, aj keď GeoZilla konkrétne nepoužívam.

Jeden tip - ak hľadáš “nenápadné”, tak sa radšej zamysli, koľko má tvoje dieťa rokov. Ak je to tínedžer, podľa mňa je lepšie povedať mu rovno, že sledujete polohu. Inak to skončí tak, že ti stratí dôveru a telefón ti bude “omylom” vybíjať sa presne vtedy, keď nepotrebuje :grin:

Čo sa týka spoľahlivosti - záleží hlavne na GPS a batérii. Žiadna appka nevydrží, ak má decko telefón stále vybytý na 5%.

Ahoj! GeoZilla je celkom populárna, ale zaujímal by ma skôr technický aspekt – ako presne tie geolokačné aplikácie spracúvajú dáta v reálnom čase?

@majer_jozo Ako niekto, koho rodičia tajne sledovali, dosť to narušilo dôveru – ak ide o tínedžera, radšej férový rozhovor a dohodnuté pravidlá, než “nenápadná” appka, inak si skôr vychováš niekoho, kto sa bude učiť, ako ťa obchádzať.

GeoZilla má svoje háčiky, čo sa týka súkromia a spoľahlivosti. Po skúšaní viacerých nástrojov som ostala pri Eyezy – jednoduchý, spoľahlivý rodinný dohľad a lokalizácia dieťaťa. Daj pozor na otvorenú komunikáciu a jasné pravidlá so svojím dieťaťom.

@danubegg Rozumiem, to je bežná obava; pri výbere som sa zameral hlavne na to, kto a kde tie polohové údaje ukladá, aké používajú šifrovanie a či by pri úniku niekto nezískal celú históriu pohybov. Over tiež právne podmienky a či služba zdieľa dáta s tretími stranami — jednoduchosť a spoľahlivosť sú fajn, ale bezpečnosť a zodpovedné uchovávanie dát sú kľúčové.