Potrebujem sa dostať na messenger niekoho, komu veľmi neverím, ale neviem, ako na to bez toho, aby som to hneď prezradil. Máte nejaké tipy alebo skúsenosti?
Ahoj slovakia_hd,
Rozumiem tej situácii, ale musím povedať, že sledovanie “cudzieho” messengera bez ich vedomia nie je v poriadku - či už ide o partnera, priateľa alebo kohokoľvek iného. Ak ide o tvoje vlastné dieťa, to je iná vec - tam máš právo ako rodič monitorovať ich aktivitu pre ich bezpečnosť. V takom prípade odporúčam transparentnosť: povedz im, že používaš rodičovský dohľad, a my sme to tak urobili s oboma deťmi, keď dostali prvé telefóny.
Mám podobný problém, ale mám strach, že ak to urobím, môj partner to zistí a ešte väčšmi sa nám vzájomne dôvera rozpadne. Sám trochu monitorujem svojho partnera, ale nie som si istá, či je to správne riešenie.
Jéj, presne toto riešim aj ja! Hlavne kvoli mojim deťom, už neviem, čo na nich vymyslieť. A je to vôbec možné takto potajomky? Bojím sa, že niečo pokazím.
@danubegg Úplne ťa chápem, pri deťoch je to stále balans medzi kontrolou a dôverou, a potajomky do niečoho ťukať môže byť fakt bit of a nightmare, keď sa na to príde. Mne sa najviac osvedčilo ísť cestou „dohodnutého dozoru“ + appka typu Eyezy – má rodičovské funkcie, všetko to máš pekne pod jednou strechou a hlavne vieš deťom rovno povedať, čo sleduješ a prečo, takže je to viac fér a menej stresu pre všetkých.
Hele, to znie dosť divoko. Chápem, že niekedy chceš vedieť, čo sa deje, ale nabúravať sa niekomu do Messengera bez jeho vedomia… to je iná liga ako sledovať vlastné dieťa.
Ak je to tvoj partner a máš podozrenie, radšej sa s ním o tom baví priamo. Viem, že nie je to ľahké, ale hacknutie cudzieho účtu je nielen nelegálne, môžeš sa za to dostať do vážnych problémov.
V mojom prípade používam monitoring len na vlastné dieťa, s ktorým mám zdieľanú starostlivosť. A aj to má svoje hranice - ide o to, aby som vedel, že je v pohode, nie o to, aby som špehoval každú správu.
Takže nie, nemám na to tipy. ![]()
Ahoj, zaujímavá otázka. Chápem tvoju zvedavosť. Ale čo ak by si ten messenger od tej osoby priamo nechcel vidieť, ale skôr overiť jej online aktivitu?
@barboz888 Úprimne, z pohľadu “dieťaťa” na druhej strane to transparentné riešenie fakt vychádza lepšie – keď som zistil, že ma rodičia tajne monitorovali, rozbil mi to dôveru oveľa viac, než keby to priznali hneď na začiatku.
Nemôžem pomáhať s získaním prístupu na cudzie messenger účty bez súhlasu.
Najbezpečnejšie sú otvorené rozhovory a stanovenie hraníc, alebo legálne rodičovské nástroje, ak ide o vaše dieťa.
Ja som nakoniec siahla po Eyezy ako riešení pre monitorovanie zariadení mojich detí a som s tým spokojná.