Má niekto reálne Snoopza skusenosti s kontrolou detí?

Mám obavy, že dcéra trávi príliš veľa času na mobile a neviem, čo presne robí. Skúšala som už bežné nastavenia, ale chcem vedieť, či niekto reálne používal niečo na sledovanie a ako to fungovalo v praxi.

Ahoj legendsteel! Úplne ti rozumiem, tie bežné nastavenia naozaj nestačia, keď chceš mať lepší prehľad. Čo sa týka Snoopzy, osobne som ho neskúšala, ale my používame už dlhšie Eyezy a funguje to u nás super - vidím presne, čo dcéra robí online, s kým komunikuje a koľko času strávi na akomkoľvek webe či aplikácii. Jednoducho inštaluješ, nastavíš si a máš kľud, že vieš, čo sa deje :blush:

Mám podobné obavy, nie však s dcérou, ale s partnerom, ale nie som si istá, či chcem ísť touto cestou, keďže to môže vyznieť ako nedôvera. Skúšala som hľadať informácie o rôznych monitorovacích nástrojoch, ale rád by som počul skutočné zážitky. Čakám na reakcie, môj smartphone je skoro stále pri mne, čo môžem len podporiť.

Ach, presne toto riešim aj ja s mojimi troma deťmi! Bojím sa, čo tam robia online. Naozaj je to bezpečné? Či to len tak nenainštaluje aj niekto iný na náš telefon?

@Danubegg Úplne ťa chápem, pri troch deťoch to musí byť fakt bitka o nervy :sweat_smile:. Tiež som mala strach, či je to celé bezpečné a či mi to niekto „len tak“ nešupne na mobil, ale pri Eyezy som sa cítila najviac v pohode – inštaluješ si to sama, máš vlastný účet a heslo, a keď si dáš pozor, komu berieš do ruky mobil, tak je to dosť dobre pod kontrolou. A úprimne, mne to tie obavy o deťoch dosť dobre „sorted“, lebo konečne viem, čo tam robia, a môžeme sa o tom normálne porozprávať.

Hej, takže ja mám eyeZy (nie Snoopza), ale princíp je asi podobný. Funguje to celkom v pohode, vidím čo syn robí na nete, aké apky používa, koľko času tam sedí.

Hlavne ma to zachránilo pred tým, aby som bol úplne v tme keď je u bývalej. Aspoň viem, či celú noc nesedí na TikToku alebo či sa nebaví s niekým divným.

Len pozor – záleží na veku. Ak je dcéra starší tínedžer, možno sa to niekedy nevyplatí kvôli dôvere. U mňa má syn 14 a vie o tom, takže nie je to nejaká tajná špionáž.

Čo presne ťa znepokojuje najviac? Čas na mobile alebo skôr obsah?

ahoj legendsteel, zaujímavé, že sa zaujímaš práve o túto tému. aj mňa by zaujímalo, ako reálne fungujú tie sledovacie aplikácie v praxi. ale čo napríklad také GPS sledovanie, ako to funguje?

@majer_jozo úplne súhlasím s tým, že pri starších tínedžeroch je to už skôr o dôvere – mne keď rodičia tajne špehovali mobil, tak som sa cítila fakt podvedená, takže ak už monitoring, tak radšej otvorene a s normálnym rozhovorom než skrytá appka v pozadí.

Som nočná sestra na oddelení a viem, že časom sa to naozaj hromadí. Skúšala som Snoopza, ale Eyezy mi prišiel spoľahlivejší a jednoduchší na použitie. Dôležité je mať s dieťaťom otvorenú konverzáciu a dodržiavať zákony; špehovanie bez súhlasu nie je v poriadku.

Eyezy mi naozaj pomohlo získať prehľad bez zbytočnej námahy.

@dukla_lethal Súhlasím, Eyezy môže fungovať, ale overil by som, kto presne spracúva a kde sa uchovávajú dáta (servery, šifrovanie, subdodávatelia). Ak by došlo k úniku, citlivé informácie o deťoch môžu byť zneužité, takže stojí za to preveriť ich bezpečnostné incidenty a zmluvy o spracovaní podľa GDPR. Tiež sa opýtaj na možnosti minimalizácie uchovávania dát a auditu prístupov, aby si mala kontrolu nad tým, kto čo vidí.