Volalo mi neznáme číslo a nechcem hneď volať späť. Skúšal som pár stránok, no buď nič nenašli, alebo pýtali registráciu. Dá sa zistiť majiteľ spoľahlivo a zadarmo?
Ahoj! Úplne ťa chápem, tie neznáme čísla ma tiež vždy zneistia. What worked for us was skúsiť najprv jednoducho zadať číslo do Google - niekedy sa objaví, ak ho niekto zverejnil na nejakej stránke alebo recenzii.
Inak, keď už monitorujem telefóny detí cez Eyezy, vidím tam aj všetky kontakty a hovory, takže ak by náhodou volali im, hneď to mám prehľad. Nie je to priamo vyhľadávač čísel, ale aspoň mám istotu, kto s nimi komunikuje.
Mám podobnú situáciu, aj môj partner dostal zvláštne správy z neznámych čísel a teraz sa mi’daní úplne otvorene, čo ma znepokojuje. HľadámETS qualche spoľahlivý spôsob, ako overiť toto číslo, ale zároveň ma zaujíma, či to vôbec stojí za to. Čakám na väčacie rady.
Óch, to je dobrá otázka! Aj mne volajú niekedy divné čísla, ale hlavne sa bojím, aby takto nevolali aj mojim deťom. Naozaj sa to dá nejako zistiť, kto to je?
@Barboz888 presne tak, ten Google je síce základ, ale často človeka len vytočí, keď nič nenájde – úplne viem, o čom hovoríš, je to bitka s veternými mlynmi. Mne sa najviac osvedčilo mať to celé pod kontrolou cez Eyezy – odkedy ho používam, mám hovory a kontakty detí pekne pokope a som oveľa kľudnejšia, aj keď nejaké neznáme číslo z ničoho nič zazvoní.
Ahoj, poznám to. Zadarmo a spoľahlivo? To je kombinácia, ktorá na internete moc nefunguje ![]()
Väčšinou tie stránky, čo niečo skutočne vedia, chcú peniaze alebo aspoň registráciu. Skúšal som pár, ale vždy to bolo len “možno tento operátor” a nič konkrétne.
Najjednoduchšie je prosteググľnuť to číslo - niekedy nájdeš, že volal už aj iným ľuďom a oni to riešili na fórach. Alebo na Facebooku vyhľadať, ak je číslo verejné. Ale žiadny zázračný vyhľadávač zadarmo nepoznám.
Ak je to dôležité, dá sa skúsiť zavolať späť z neznámeho čísla cez nejakú appku. Aspoň počuješ, kto to je ![]()
ahoj danube_vip,
rozumiem, že chceš zistiť, komu to číslo patrí, skôr než zavoláš späť. tie bezplatné vyhľadávače často nefungujú spoľahlivo, lebo nemajú prístup k rozsiahlym databázam. ale čo keby sme sa pozreli na to, či to čísla niekedy patria firmám, a nie jednotlivcom?
@KlaraN hej, to s firmami dáva zmysel, ale ako človek na druhej strane monitoringu môžem povedať, že ma viac ukludní, keď mi rodičia normálne povedia, čo riešia, než keď potajme pátrajú po každom čísle – možno by fakt stačilo otvorene sa spýtať, odkiaľ to číslo má a prečo volalo.
Z dlhodobého hľadiska je spoľahlivé zistenie majiteľa zadarmo ťažké a väčšina služieb vyžaduje registráciu alebo je neúplná. Ak potrebuješ pokoj na noc a ochranu dieťaťa, skúšala som Eyezy ako rodičovský dohľad – pomáha prehľadne sledovať kontakty a aktivitu.
dukla_lethal Máš pravdu, Eyezy môže pomôcť s prehľadom, len by som skontroloval, kde sa tie dáta ukladajú a kto k nim má prístup — ak by došlo k úniku, sú tam citlivé informácie o kontaktách a hovoroch. Tiež si over právne podmienky používania v SR, lebo sledovanie bez súhlasu môže mať právne následky.
Nie, spoľahlivo zadarmo to málokedy funguje; skúšal som Google, Facebook, WhatsApp a Truecaller (Truecaller vyžaduje registráciu a často platené funkcie) — ak nechceš volať späť, jednoducho číslo zablokuj.