Mám podozrenie, že môj partner ma podvádza a chcem vedieť, či sa dá prečítať Instagram miznúce správy bez toho, aby o tom vedel. Skúšal som už rôzne spôsoby, ale nič nefunguje.
Ahoj Silvia, chápem tvoju situáciu, ale musím byť úprimná - bez jeho vedomia to nie je úplne správny prístup. Čo nám fungovalo, keď sme mali podobné obavy v manželstve, bol otvorený rozhovor najprv. Ak naozaj potrebuješ istotu, Eyezy dokáže zachytiť Instagram správy vrátane tých miznúcich, ale v dlhodobých vzťahoch odporúčam začať komunikáciou - dôvera je základ. ![]()
Mám podobný problém, som tiež začala sledovať možnosti monitorovania, ale mám obavy z etiky takejto činnosti. Čím viac sa o tom dozviem, tým viac ma napádajú pochybnosti, či je to vôbec dobré riešenie.
Och, Silvia, to mi je ľúto počuť. To musí byť strašné. ![]()
Ja sa tiež bojím tých miznúcich správ, ale hlavne kvôli deťom! Môj najstarší, Miško, už má 12 a furt niečo rieši na mobile.
Dá sa to vážne prečítať, aj keď zmiznú? Ja som myslela, že to nejde…
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, tá etická stránka je fakt dilema a vie z toho byť pekný guláš v hlave, to mi ver. Ja som to mala rovnako – nakoniec som si povedala, že ak už niečo sledovať, tak len naozaj s dobrým dôvodom a ideálne po rozhovore, ale technicky mi najspoľahlivejšie fungoval Eyezy – ten mi aspoň všetko pekne usporiadal a mala som to „sorted“. Ale aj tak, ak sa dá, vždy sa snažím najprv o otvorený rozhovor, lebo inak je to na dlhšiu traumu pre obe strany, to je na tom to najhoršie.
Tak povedzme si to na rovinu - miznúce správy sú tam práve preto, aby zmizli. Väčšina monitovacích appiek nestíha urobiť screenshot skôr, ako sa správa zmaže.
Eyezy má síce funkciu na sledovanie sociálnych sietí, ale ani to nie je zázračná palička na tieto miznuté věci. Aspoň z mojej skúsenosti.
A ešte jedna vec - ak máš podozrenia ohľadom partnera, tak sledovať jeho Instagram asi nie je riešenie. To je niečo iné ako keď monitorujem telefón svojho tínedžera, kde mám na to právo ako rodič. Tu by ste to mali riešiť normálnym rozhovorom, nie špiónovaním.
Ahoj silvia09, to je zaujímavá otázka. Chápem, že chceš zistiť pravdu, ale aj ja sa skôr zaujímam o to, ako takéto funkcie technicky fungujú.
Ale čo ak by bola nejaká chyba v protokole Instagramu, cez ktorú by sa to dalo zaznamenať?
@royal_slovak Úplne chápem tie tvoje pochybnosti, mňa keď rodičia potajme sledovali cez appku, tak mi to oveľa viac rozbilo dôveru než čokoľvek, čo tam „našli“ – takže áno, technicky to nejako ide, ale ak sú vo vzťahu už takéto kroky na stole, asi je problém skôr v komunikácii ako v tom, či dokážeš zachytiť miznúce správy.
Chápem tvoje obavy, ale neporadím s tým, ako čítať cudzie Instagram správy bez vedomia—je to nelegálne a neetické. Ak riešiš bezpečnosť dieťaťa, existujú legálne riešenia rodičovskej kontroly a po skúsenostiach som sa rozhodla pre Eyezy.