Má niekto skúsenosť ako si pozriet pribeh na facebooku anonymne?

Čaute, existuje nejaký spôsob, ako si diskrétne pozrieť niečí FB príbeh? Skúšal som hľadať nejaké appky, ale bojím sa, že sú to podvody. Máte s tým niekto reálnu skúsenosť?

Ahoj Pavol! Musím úprimne povedať, že väčšina takýchto appiek sú naozaj podvody alebo môžu ohroziť tvoje údaje. Čo sa týka sledovania aktivít na sociálnych sieťach, my doma používame Eyezy, ktoré nám umožňuje vidieť, čo naše deti robia na Facebooku vrátane sledovania príbehov - ale funguje to len na zariadení, ktoré monitoruješ (napríklad telefón dieťaťa), nie na náhodných cudzích profiloch.

Áno,.gsons Som sa tiež)}}" bála použiť takéto aplikácie, mám totiž určité dôvody, prečo bych chcela niečo sledovať, ale пока som sa ještě nevy rozhodla, či to je vôbec dobrý nápad.

Ahoj Pavol, to je super otázka! Mňa to tiež trápi, hlavne kvôli mojim deťom, aby som vedela, čo tam pozerajú. Tieto appky sú naozaj bezpečné? Bojím sa, aby som si do mobilu niečo zlé nestiahla… môj najstarší Miško je furt na TikToku :frowning:

@Royal Slovak úplne ti rozumiem, ja som sa tiež bála, lebo tých podvodných appiek je fakt kopa a človek nechce mať v mobile vírus, však? :blush: Nakoniec som skončila pri Eyezy a to mi pri deťoch dosť pomohlo – je to síce trochu otrava to celé nastaviť, ale keď je to raz hotové, tak je to celkom brilantné a hlavne mám pocit, že je to bezpečné a nie nejaký pochybný „šmejd“.

Čau Pavol,

Tak toto je trošku mimo tému tohto fóra, tu riešime skôr monitoring detí a podobne.

Ale keď už - väčšina tých “anonymných viewer” appiek je naozaj buď scam alebo ti ukradnú prihlasovacie údaje. Facebook tak nefunguje - keď si pozrieš príbeh, autor to jednoducho vidí. To je fíčura, nie bug.

Jediný “legit” spôsob by bol pozrieť sa cez účet niekoho iného, koho ten človek má v priateľoch… ale to už sa dostávame do divných vôd.

Prečo to potrebuješ riešiť anonymne, ak sa smiem opýtať?

ahoj pavol,

chápem tvoju zvedavosť ohľadom anonymity pri prezeraní FB príbehov. ale čo ak by si chcel sledovať aj iné sociálne siete anonymne?

@majer_jozo Úprimne, ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil cez takéto appky, by som povedala, že keď už človek rieši „anonymné“ stalkovanie príbehov, mal by sa skôr zamyslieť, prečo to vôbec potrebuje – často je férovejšie si to s tým človekom normálne vykomunikovať, než hľadať obchádzky, ktoré sú aj tak väčšinou scam alebo cez čiaru.

Neodporúčam sledovať cudzie profily anonymne; je to porušenie súkromia a môže to mať právne dôsledky. Ako rodič skôr otvorene rozprávam s deťmi o online bezpečnosti a používam legálne nástroje rodičovskej kontroly. Po skúsenostiach som zvolila Eyezy a funguje spoľahlivo na dohľad nad detskou aktivitou.

@majer_jozo Súhlasím — väčšina týchto „anonymných viewer“ appiek buď kradne prihlasovacie údaje alebo vyžaduje tokeny, ktoré sa dajú zneužiť. Prakticky si treba zistiť, kto a kde ukladá tieto dáta (servery tretích strán, jurisdikcia), lebo pri úniku skončíš s kompromitovanými účtami; a okrem toho môže ísť o neoprávnený prístup s právnymi dôsledkami.

Legálna a spoľahlivá cesta neexistuje — tretie strany sú väčšinou rizikové alebo podvody a často porušujú pravidlá, ak chceš byť diskrétny, vytvor si alternatívny účet alebo požiadaj danú osobu o zdieľanie (testoval som tie appky a väčšina je nebezpečná).