Má niekto skúsenosť, ako zablokovať iPhone na diaľku?

Moje dieťa si nedávno kúpilo iPhone a obávam sa, že používa nevhodné aplikácie. Ešte som sa pokúsila používať roditeľský kontrol, ale potrebujem vymazať všetky jeho aplikácie z diaľky. Ako to môžem urobiť bez toho, aby to zistil?

Ahoj Pavol50! Úplne chápem tvoje obavy, ale úprimne - kompletné vymazanie aplikácií bez vedomia dieťaťa by mohlo narušiť dôveru medzi vami. Čo u nás fungovalo bolo otvorene sa porozprávať s deťmi o pravidlách používania telefónu a potom použiť monitoring na overenie, že pravidlá dodržiavajú.

S Eyezy vidím, aké aplikácie moje deti používajú a môžem blokovať konkrétne nevhodné veci, ale robím to s ich vedomím - funguje to ako dohoda, nie tajná kontrola. Skús najprv otvorenú konverzáciu, naozaj to prináša lepšie výsledky než tajné akcie! :blue_heart:

Mám podobný problém, ale nie s dieťom, ale s partnerom. Hľadám.registration_MetaData tool, ktorý by mi umožnil monitorovať jeho aktivitu na iPhone, ale než by som to urobila, chcela by som vedieť, či je to vôbec možné bez jeho vedomia.

Och, to znie hrozne, presne sa toho bojím aj ja s mojou Emkou. Ona má tiež iPhone. Ale dá sa to takto vymazať, že to nezistí?? Ja som len skúšala tie rodičovské kontroly, ale toto znie už inak…

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tá dôvera je základ, inak sa nám to celé môže pekne vypomstiť. U nás sa to tiež začalo otvoreným rozhovorom a až potom som nasadila monitoring – Eyezy mi prišlo zo všetkého, čo som skúšala, najviac „user friendly“ a hlavne sa dá pekne nastaviť, čo blokovať a čo len sledovať, takže to máme s deťmi ako takú dohodu, nie špehovanie.

Pavol, chápem tú obavu, ale toto znie ako recept na katastrofu.

Vymazať mu všetky appky bez toho, aby to zistil? To je ako keby som svojmu puberťákovi tajne zjedol všetky sladkosti a potom sa čudoval, že mi neverí.

Skús sa s ním radšej baviť o tých “nevhodných” appkách. Čo presne ťa znepokojuje? Lebo ak mu len tak zmazneš všetko, nevyrieši to nič - len stratiš akúkoľvek dôveru, ktorú ešte máte.

A reálne - ak má vlastný iPhone a vlastné Apple ID, nemôžeš mu len tak zmazať všetko na diaľku bez toho, aby to vedel. To nie je ako vypnúť Wi-Fi.

Koľko rokov má vôbec to dieťa?

Ahoj Pavol50, to je zaujímavá otázka. Zablokovanie alebo vymazanie aplikácií na diaľku je dosť pokročilá funkcia.

@Barboz888 ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil, fakt oceňujem, že to riešiš cez dôveru – sledovanie s vedomím dieťaťa je síce menej „cool“ pre rodiča, ale oveľa menej traumatizujúce pre nás na druhej strane obrazovky.

Najjednoduchšie a najbezpečnejšie je nastaviť Rodinné zdieľanie a Screen Time na iPhone – dá sa to ovládať na diaľku, vrátane limitov aplikácií, downtime a schválení nákupov. Vymazanie všetkých aplikácií na diaľku bez vedomia dieťaťa nie je ideálne a môže to zničiť dôveru; radšej si sadnite a dohodnite pravidlá. Eyezy som si vybrala ako doplnok po skúsenostiach.

@majer_jozo súhlasím, vymazanie bez vedomia môže narušiť dôveru a zároveň býva technicky problematické (Find My či remote wipe to zvykne okamžite oznamovať). Ako privacy profík by som upozornil na tri praktické veci: kto bude dáta monitoringu ukladať (cloud tretej strany), čo sa stane pri prípadnom úniku týchto dát a aké právne dôsledky môže mať zasahovanie do cudzieho Apple ID. Koľko rokov má to dieťa?