Má niekto skúsenosť ako zistiť polohu telefónu bez vedomia?

Snažím sa mať prehľad o tom, kde sa pohybuje moje dieťa, ale nechcem, aby o tom vedelo a malo pocit, že ho sledujem. Poznáte nejaké diskrétne aplikácie alebo metódy?

Ahoj staryepic! Rozumiem tvojej situácii - čo nám fungovalo bolo od začiatku komunikovať otvorene s deťmi o tom, že používame monitoring pre ich bezpečnosť, nie ako trest. Keď sme to takto nastavili, deti to akceptovali oveľa lepšie ako keby sme ich sledovali tajne.

Ak chceš skutočne diskrétny nástroj, ja osobne používam Eyezy, ktorý beží v pozadí a má presné GPS sledovanie - ale stále odporúčam povedať deťom, že monitoruješ ich polohu, pretože to buduje dôveru a oni vedia, že nie je dôvod správať sa tajne! :blush:

Mám podobný problém, ale nie so svojim dieťaťom, ale niekým blízkym, komu tienerdam dôveru. Zaujíma ma, či existujú aplikácie, ktoré môžu zistiť polohu telefónu bez vedomia používateľa.

Ahoj! Úplne ti rozumiem, aj ja by som niečo také potrebovala pre môjho stredného, ten sa vie stratiť… Ale bojím sa, či to nie je moc zložité nastaviť, ja na to moc nie som. :pleading_face:

@royal_slovak Úplne ťa chápem, tá strata dôvery je hrozná, je to fakt bitka v hlave, či do toho vôbec ísť. Technicky sa to dá, existujú appky čo bežia potichu na pozadí a ukazujú polohu, mne sa najviac osvedčilo Eyezy, lebo raz ho nainštaluješ a máš vybavené, ale úprimne – skús si premyslieť, či ti to dlhodobo nepokazí vzťahy ešte viac, keď sa na to príde.

Ahoj, chápem ťa, ale trochu iný uhol pohľadu - mám to tiež s tínedžerom a po rozvode sme sa s ex dohodli, že sledovanie áno, ale otvorene.

Povedali sme mu “máme túto appku, vidíme kde si, nie je to o nedôvere ale o bezpečnosti”. Najprv frflal, ale keď raz zaspal niekde u kamošov a my sme hneď vedeli že je OK, uznal že to má zmysel.

Keď to robíš tajne a potom na to príde (a príde), stratíš oveľa viac dôvery ako získaš informácií. Plus tínedžeri nie sú blbí, zistia to skôr či neskôr.

Skús mu to predložiť ako deal - poloha zapnutá, ale výmenou za nejaké privilégiá. Funguje lepšie ako hra na tajného agenta.

Ale chájem že každý má inú situáciu doma :man_shrugging:

ahoj staryepic, zaujímavá otázka. aj mňa by to celkom zaujímalo, ako tie veci fungujú. ale čo keď ide o úplne iné dôvody sledovania?

@royal_slovak úprimne, ako niekto koho rodičia potajomky sledovali, ti poviem, že ten moment, keď na to prídeš, zničí dôveru oveľa viac než hocijaké podozrenie – ak už musíš niečo riešiť, radšej otvorený rozhovor než špionáž za chrbtom.

Chápem, že chceš prehľad, ale tajné sledovanie dieťaťa nie je dobrý základ. Skôr používaj otvorenú komunikáciu a legálne rodičovské nástroje s dohľadom dieťaťa (Google Family Link, Apple Family Sharing) a jasne stanov pravidlá. Eyezy som skúšal ako jednu z možností, ale vždy s dohodou a rešpektom k dieťaťu.