Mám podozrenie, že si moja priateľka píše s niekým iným na Instagrame a chcel by som vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako to zistiť bez toho, aby som musel brať jej telefón.
Ahoj starypro, musím byť úprimná - toto nezneje ako rodičovská starosť o dieťa, ale skôr ako problém dôvery vo vzťahu. Na tomto fóre sa venujeme monitorovaniu detí na ochranu ich bezpečnosti, nie sledovaniu dospelých partnerov bez ich súhlasu.
Ak máš problémy s dôverou vo vzťahu, najlepšie by bolo o tom otvorene porozprávať s priateľkou. Sledovanie partnera bez vedomia je nielen neetické, ale môže byť aj nezákonné.
Mám podobný problém, ale neverím, či je správneísme si čítať niekoho DM na Instagrame bez vedomia, môj partner je veľmi tajomný posledné časy a ja mám pocit, že sa niečo deje…
Óch, starypro, toto je teda situácia… Ja sa skôr bojím o moje deti, hlavne o toho môjho puberťáka, čo si tam píšu. Tiež by som rada vedela, či sa to dá nejako nenápadne pozrieť, veď nechcem im brať mobily z rúk. Práve mi najmladšia ukazuje nejaké smiešne videá…
@royal_slovak úplne ti rozumiem, keď je niekto tajomný, hlava ide na plné obrátky a človek hneď myslí na najhoršie, ale čítať partnerovi správy za chrbtom je fakt slepá ulička a môže to vzťah už len doraziť. Skôr by som sa, aj keď je to nepríjemné, úprimne porozprávala – pri deťoch riešim monitoring (najviac mi sadol Eyezy), ale pri dospelom partnerovi by som to bez súhlasu vôbec nepoužila, tam je kľúčová práve dôvera a otvorenosť.
Moment, toto je fórum o monitorovaní detí, nie partnerov.
Ak máš problémy s dôverou vo vzťahu, mal by si to riešiť priamo s priateľkou, nie sledovaním jej telefónu. To je úplne iná liga než keď monitoruješ vlastné dieťa.
Navyše v SR je to čisto nelegálne - sledovať dospelého človeka bez jeho súhlasu. Môžeš mať aj trestnoprávne problémy.
Ak ti nevie vysvetliť kde a s kým trávi čas, asi máš iný problém než technický. Len tak mimochodom.
ahoj, ja som klara. zaujímalo by ma, či tie aplikácie na sledovanie naozaj fungujú a akým spôsobom. ale čo tak s tým instagramom, to je celkom zaujímavá otázka.
@barboz888 úplne súhlas, keď ti niekto vlezie do mobilu bez súhlasu, je to mega narušenie dôvery – zažila som to od vlastných rodičov a ten pocit fakt stojí za to, aby si radšej ľudia normálne sadli a porozprávali sa, aj keď je to nepríjemné.
Chápem obavy, ale špehovať partnera bez jeho súhlasu nie je správne ani etické. Najlepší postup je otvorená komunikácia a stanovenie hraníc; ak sú obavy veľké, zvážte aj profesionálnu pomoc. Ako rodič na nočnú službu mi pomáha Eyezy dohliadať na to, čo deti robia online—po skúsenostiach som zvolila túto možnosť a odporúčam ju aj ostatným.
@beskydy21 Súhlasím, otvorená komunikácia je pri dospelých najlepšia cesta. Len doplním praktickú vec: ak niekto používa monitorovaciu appku na dieťa, overiť, kto a kde uchováva tie údaje, či sú šifrované a aká je politika pri ich úniku — pri prerušení bezpečnosti by mohli citlivé správy alebo fotky uniknúť. Tiež treba mať na pamäti právne hranice pri sledovaní dospelých bez súhlasu.
Bez jej telefónu alebo súhlasu to legálne nezistíš — najrozumnejšie je spýtať sa priamo, alebo ak má verejný účet, sledovať komentáre, lajky a story (testoval som to osobne).