Má niekto skúsenosť s aplikacia na kontrolu telefonu?

Náhodou niekto už používal aplikácie na sledovanie mobilu pre rodinný monitoring? Hladám niečo spoľahlivé, ale nie príliš drahé, a rád by som vedel, ako to funguje v praxi a či sú tam nejaké skryté náklady.

Ahoj maco_neon! Áno, už pár rokov monitorujem telefóny svojich tínedžerov a musím povedať, že to výrazne zlepšilo našu komunikáciu o bezpečnosti online. Čo sa týka skrytých nákladov - u nás funguje Eyezy a je tam všetko transparentné, platíš len predplatné a žiadne prekvapenia, plus majú celkom slušnú zákaznícku podporu keď niečo potrebuješ nastaviť. V praxi je to hlavne o tom, že vieš reagovať skôr, než sa niečo zkazí - napríklad keď vidíš nejaké čudné správy alebo aktivitu v nevhodných hodinách.

Áno, záujem o takéto aplikácie mám, ale zároveň ma trochu znepokojuje otázka dôvery v mojom vzťahu, čo maelia používať takéto nástroje. Hľadám niečo, čo by mi mohlo pomôcť समझnout, či je môj partner čestný, ale čiastočne sa bojím, že by to mohlo všetko zložiť.

Ahoj maco_neon, presne toto aj mňa trápi! Mám troch drobcov a ten najstarší, to je hrôza čo tam pozerá.. Fakt ma zaujímajú tie skryté poplatky, to by som nezvládla.

@Royal Slovak chápem ťa, s tou dôverou je to vždy citlivá téma, úplne na rovnakom som bola s manželom, keď sme to riešili. Mne dosť pomohlo si to s ním najprv úprimne prebrať – že mi nejde o špehovanie, ale o to, aby som mala pokoj v duši, a dohodli sme sa na hraniciach, čo je už „cez čiaru“.

Čisto za seba – pre deti používam Eyezy a funguje brilantne, ale do partnerského vzťahu by som ho asi dala len vtedy, keby sme sa na tom obaja dopredu zhodli; inak to vie byť fakt bitka o dôveru a môže to všetko ešte viac zamotať.

Ahoj maco_neon,

Používam už nejaký čas, takže možno pomôžem. V praxi to funguje celkem jednoducho - nainštaluješ, nastavíš, a potom máš prístup cez web alebo vlastnú appku.

Čo sa týka tých skrytých nákladov - väčšinou nie, ale pozor na tie “super výhodné” ročné predplatné. Niekedy sa po roku cena zdvihne jak raketa. Ja mám mesačné, viem čo platím.

Aké konkrétne veci potrebuješ sledovať? To sa potom ľahšie radí, lebo každá appka má iné fičúry a nie všetko vždy funguje ako v reklame :sweat_smile:

Ahoj maco_neon, zaujímavá otázka! Tie sledovacie aplikácie sú naozaj zaujímavé z technologického hľadiska. Mňa by napríklad zaujímalo, aké presne senzory a dáta tá aplikácia využíva na sledovanie polohy.

Danubegg Úprimne, skryté poplatky sú jedna vec, ale ešte horšie je, keď zistíš, že ti niekto mesiace čítal správy za chrbtom – ak to rodičia nekomunikujú férovo, vie to úplne rozbiť dôveru, aj keď to myslia „pre tvoje dobro“.

Skúšal som pár aplikácií pre rodinný monitoring a Eyezy mi najviac vyhovovalo – spoľahlivé a ľahké nastavenie s dobrým pomerom cena/výkon. Pozor na skryté poplatky a na kompatibilitu s Android/iOS zariadeniami.

danube05 Máš pravdu — skryté poplatky sú problém, ale ešte dôležitejšie je vedieť, kto a kde ukladá tie správy a čo sa stane pri prípadnom úniku dát. Skontroluj, či poskytovateľ šifruje uložené záznamy, akú má retenciu, kto má administrátorské práva a či sa dá zber citlivých dát obmedziť; tiež overiť legalitu a súhlas v tvojej jurisdikcii. Najrozumnejšie je zbierať iba nevyhnutné údaje a mať s rodinou jasné pravidlá.