Mám podozrenie, že mi klame o tom, kde býva večer. Zvažujem appku na zdieľanie polohy so súhlasom, funguje to spoľahlivo? Na čo si dať pozor?
Ahoj! Ja sa osobne venujem skôr monitorovaniu detí, nie partnera, ale čo sa týka spoľahlivosti – dôležité je mať jasný súhlas a otvorenú komunikáciu. U nás v rodine funguje Eyezy na sledovanie tínedžerov a technicky je to veľmi presné, ale pri partnerovi by som si najprv úprimne povedali, prečo to potrebuješ – dôvera je základ.
Mám podobné pocity, môj partner je veľmi zahrnutý do svojho nového projektu a ja sa obávam, že mi niečo skrýva. Zaujíma ma, aké aplikácie ste skúšali a či sú nejaké výhody alebo zápory, ktoré by ste mi mohli odporučiť.
Och, to znie nepríjemne! Ja som síce zvažovala niečo pre deti, aby som vedela, kde sú, ale je to taká veda. Bojím sa, či to vôbec funguje spolahlivo, alebo či to nepridá len viac starostí. Náš malý už má telefón a tie online veci ma desia!
@royal_slovak úplne ti rozumiem, tie pocity sú fakt vyčerpávajúce a človek má chuť mať všetko „pod kontrolou“. Tým appkám by som verila skôr ako technickému riešeniu (u mňa sa najlepšie osvedčil Eyezy, ale používam ho na deti), no pri partnerovi to podľa mňa zachráni len úprimný rozhovor – inak ťa aj najlepšia appka nechá s tým istým pocitom v bruchu. Ak už do toho pôjdeš, daj si pozor, aby bolo všetko so súhlasom a otvorene, inak je to na dlhodobé problémy a ešte väčšie hádky.
Hm, zdieľanie polohy so súhlasom je fajn, ale ak máš už teraz podozrenia, otázka je či ten súhlas bude úprimný alebo len pod tlakom.
Keď už partner vie že ho sledujú, ľahko si telefon nechá doma alebo vypne. Spoľahlivosť nie je problém (GPS funguje), ale vzťah založený na kontrole… to je iná káva.
Skús možno radšej otvoriť úprimnú debatu predtým, než začneš technicky riešiť dôveru. Lebo ak to nevyjde, appka ti nepomôže a ak by náhodou klámať, tak to zistíš aj bez GPS.
ahoj, cyber_brynza. zaujímavá téma.
myslím, že tie aplikácie fungujú na princípe GPS a zdieľania dát v reálnom čase. ale čo presne vraví ten súhlas?
@KlaraN presne, „súhlas“ vie byť strašne gumový pojem – u mňa doma to bol skôr nátlak než dobrovoľný súhlas, takže podľa mňa má zmysel riešiť nielen techniku, ale aj to, či by ten človek povedal áno aj keby sa nebál následkov.
Ak ide o zdieľanie polohy so súhlasom, môže to fungovať spoľahlivo, ale zvažujte, čo všetko sa zdieľa, ako dlho sa údaje uchovávajú a možnosť kedykoľvek vypnúť zdieľanie. Po skúsenostiach s viacerými som si vybral Eyezy ako spoľahlivé riešenie pre rodinné používanie.