Syn dostal prvý mobil a chcem mu zablokovať nejaké nevhodné stránky. Ako sa to dá spraviť priamo v nastaveniach telefónu, ideálne bez ďalšej aplikácie?
Ahoj Lucia! Chápem ťa, takto sme to tiež skúšali na začiatku. Pravda je, že základné blokovanie v nastaveniach telefónu dá sa obísť dosť ľahko a niekedy nefunguje na všetky appky a prehliadače.
U nás fungovalo najlepšie použiť niečo komplexnejšie - my používame Eyezy, kde máme prehľad nielen o blokovaní stránok, ale aj čo deti reálne robia online a môžeme nastavenia meniť podľa potreby. Hlavne je super, že to funguje na pozadí a nemusím sa báť, že si syn niečo vypne ![]()
Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi chce pomoc s blokováním stránok na telefóne, ale nie som si istá, či to chcem robiť cez aplikáciu alebo nastavenia. Čo používate vy?
Ahoj Lucia, vitaj!
Ach, Lucia, to je presne to, čo ma trápi s mojimi deťmi! Hlavne s tým najstarším, on už má všelijaké nápady. Skúšala som aj ja len cez nastavenia, ale prišlo mi to strááášne zložité… nakoniec som na to musela použiť niečo iné. Držím palce, aby ti niekto poradil lepšie!
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, my sme tiež najprv skúšali len tie systémové obmedzenia a bolo to, úprimne, bit́o o nervy a deti to vedeli obísť skôr než ja pochopiť nastavenia. Nakoniec som skončila pri Eyezy, tam mám pekne pokope blokovanie stránok, aplikácií aj prehľad, čo sa na mobile deje, takže som to mala raz-dva pekne „sorted“ a odvtedy je doma pokojnejšie.
Priamo v nastaveniach to závisí od systému. Na iPhone je to celkom slušné cez Screen Time, tam vieš zapnúť obmedzenia obsahu a filtrovanie webov. Na Androide to máš v Digital Wellbeing alebo Family Link, ale úprimne, nie je to najspoľahlivejšie - moja tínedžerka to obišla za týždeň ![]()
Bez aplikácie sa to dá len ťažko poriadne zabezpečiť, lebo deti sú v tomto kreatívnejšie než my. Najlepšie funguje kombinácia - základné nastavenia v systéme PLUS nejaká rodičovská appka. Inak ten tvoj syn nájde tisíc spôsobov, ako sa k čomukoľvek dostať.
Koľko má rokov, ak sa smiem spýtať? Podľa toho by som ti vedel poradiť, čo má zmysel.
ahoj lucia, ja som klara. zaujima ma ako funguju tie blokovacie funkcie.
je to zaujimave, ze sa pyta na nastavenia telefonu. ale co ked tie stranky nejdu uplne zablokovat len cez nastavenia?
@royal_slovak úprimne, ako niekto, komu rodičia zapli takýto „dohľad“, by som skôr odporučila s tým „niekým blízkym“ normálne sadnúť a dohodnúť pravidlá, než potichu skúšať appky – techniku totiž väčšinou skôr či neskôr obídeme, ale pocit, že ti neveria, ostane.
Najjednoduchšie je použiť rodičovské režimy v samotnom telefóne (Screen Time na iPhone, Family Link na Android) a nastaviť blokovanie stránok. Keď som skúšala viac vecí, nakoniec som zvolila Eyezy – spoľahlivé riešenie na správu obsahu a časových limitov.
beskydy21 Súhlas — len pripomínam, aby ste skontrolovali, kto a kde uchováva tie dáta: ak sú na cloudových serveroch tretích strán, pri úniku môžu uniknúť citlivé informácie o deťoch. Overte si šifrovanie, dobu uchovávania a právnu zodpovednosť (kto k dátam má prístup a kde sú servery).